Hoe plant je een olijfboom?

Breng de vakantiesfeer in je tuin! Zuiderse bomen en planten doen onmiddellijk denken aan verre bestemmingen en leuke vakanties. Plant daarom zeker ook een olijfboom in jouw tuin en geniet er nu al van. 

Olijfboom op terras

Ga na waar je de olijfboom wilt

Een olijfboom is geschikt voor haast elke omgeving, zoals een tuin, terras, balkon of zelfs kantoor. Indien je de olijfboom graag in een pot wilt, kies dan voor een pot die ruimer is, waarin de olijfboom nog een tijdje kan blijven staan.

Geef water wanneer nodig

Een olijfboom in volle grond kan je water geven net zoals u alle andere planten in uw tuin water geeft. Geef na het planten meteen water. Een olijfboom in pot geeft u iets meer water aangezien de grond in een pot sneller droger wordt. Maak daartoe zeker gebruik van een goed doorlatende potgrond en zorg dat overtollig water kan uitlopen via enkele gaten.

Snoei in de vorm die je wilt

Een olijfboom wordt vooral gesnoeid omwille van de vorm. Dat betekent dat je de boom kunt snoeien in de vorm die je zelf wilt, ongeacht nieuwe scheuten, of oude takken. Olijfbomen worden vaak gesnoeid om de stam kaal en dus zichtbaar te houden. De voorkeur is om in het voorjaar te snoeien. Na de snoei kan je extra voedingsstoffen toedienen. Informeer hiernaar bij Floralux.

Weetjes

  • Bij strenge vorst kan je de pot met noppenplastic en de stam met vliesdoek bedekken om de planten bescherming te bieden.

 

Olijfboom in pot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven