Olijfboom

stap 1
Ga na waar u de olijfboom wilt.

Een olijfboom is geschikt voor haast elke omgeving, zoals een tuin, terras, balkon of zelfs kantoor. Indien u de olijfboom graag in een pot wilt, kies dan voor een pot die enkele centimeters ruimer is, waarin de olijfboom nog een tijdje kan blijven staan.

Stap 2
Geef water wanneer nodig.

Een olijfboom in volle grond kan u water geven net zoals u alle andere planten in uw tuin water geeft. Geef na het planten meteen water. Een olijfboom in pot geeft u iets meer water aangezien de grond in een pot sneller droger wordt. Maak daartoe zeker gebruik van een goed doorlatende potgrond, zoals Mediterra van DCM en zorg dat overtollig water kan uitlopen via enkele gaten.

stap 3
Snoei in de vorm die u wilt.

Een olijfboom wordt vooral gesnoeid omwille van de vorm. Dat betekent dat u de boom kunt snoeien in de vorm die u wilt, ongeacht nieuwe scheuten, of oude takken. Olijfbomen worden vaak gesnoeid om de stam kaal en dus zichtbaar te houden. De voorkeur is om in het voorjaar te snoeien. Na de snoei kan u extra voedingsstoffen toedienen, bijvoorbeeld DCM vloeibare meststof voor olijven en vijgen. Informeer hiernaar bij Floralux.

Weetjes
  • Bij strenge vorst kan u de pot met noppenplastic en de stam met vliesdoek bedekken om de planten bescherming te bieden.