Mos bestrijden

Stap 1
Bekalk het gazon in het najaar

Om mos op een duurzame manier aan te pakken, gaat u best in 2 stappen tewerk. De eerste stap is bekalking in het najaar om de zuurtegraad van de bodem te optimaliseren. Bekijk onze tuintip over bekalking van het gazon voor meer informatie. De tweede stap bestaat uit bemesting in het voorjaar om het gazon de nodige voedingsstoffen te geven.

Stap 2
Bemest het gazon in het voorjaar.

Het voorjaar is de meest geschikte periode om te bemesten. De wortels van het gras zijn nu immers beter in staat om de voedingsstoffen op te nemen.

stap 3
Gebruik meststof met een dubbele werking.

Bepaalde meststoffen hebben een dubbele werking. Zo gebruikt u bijvoorbeeld organische meststof Gazon Pur van DCM om tegelijkertijd de nodige voedingsstoffen te geven aan uw gazon en het mos aan te pakken. Vraag hiernaar bij Floralux.

Stap 4
Verwijder het dode mos.

Door het gebruik van deze meststof zal het mos geel kleuren en afsterven. Na enkele weken zal het dode mos dan gemakkelijk verdwijnen tijdens een verticuteerbeurt.

Weetjes
  •  Het is aan te raden om eerst het gazon te maaien en kort daarna te bemesten (bij voorkeur net voor een regenbui/voor u water sproeit).
  • Denk er aan om het gras nooit té kort te maaien. U doet er goed aan om het gazon niet korter te maaien dan 3 cm.
  • Het gazon heeft net als andere planten licht, water en ook voldoende voedingsstoffen nodig. Probeer daarom het gazon regelmatig te bemesten, minimaal 3 keer per jaar; in het najaar (vóór de bekalking), in het voorjaar en in de vroege zomer.
  • Gebruik een rotatieve meststofstrooier voor de bemesting. Hierdoor bent u zeker van een goede verspreiding.