Mollen weghouden

stap 1
Neem meteen maatregelen.

Het is belangrijk om meteen in actie te schieten van zodra u één molshoop aantreft. Hoe langer u wacht, hoe meer ondergrondse gangen en molshopen de mol kan maken.

Stap 2
Gebruik een trillingsapparaat om een mol te verjagen.

Mollen zijn heel gevoelig voor storende geluiden en sterke geuren. U kan daarom de mol verjagen door een apparaat in de grond te steken dat trillingen veroorzaakt, zoals de mole free van Edialux.
Of plaats  geurende steentjes in de grond rond het territorium van de mol. Dit gebeurt bij voorkeur net naast gangen en niet in de gangen zelf. Maak gebruik van een U-vorm; kies de zijde die open blijft op basis van de richting die u wilt dat de mol gaat, bijvoorbeeld naar een weide of braakliggend terrein.

Baken het territorium van de mol af in de vorm van een ‘U’ en plaats langs de lijn van deze U-vorm de geurende steentjes in de grond.

stap 3
Gebruik een klem om de mol te vangen.

Als u de mol wilt vangen, kan u gebruik maken van een mollenklem. Er bestaan verschillende soorten klemmen, laat u bij Floralux adviseren over de gewenste keuze.

Weetjes
  • Mollen zijn nuttige dieren in de tuin wanneer ze insecten opruimen. Maar wanneer ze uw tuin overhoop halen bent u ze liever kwijt dan rijk.