Een kruidentuin maken

Stap 1
Zoek een geschikte plaats.

U kan kiezen voor een aparte kruidentuin of leuker nog, een kruidentuin op het terras, waar u de kruiden in pot of bak kweekt. Kies in ieder geval voor een plekje dat binnen handbereik van de keuken ligt, en waar er voldoende zonlicht is.

stap 2
Kies de gewenste soorten.

De kruidenwereld bestaat uit een enorm uitgebreid gamma aan soorten. Denk daarom eerst na over welke kruiden u graag wilt kweken, bijvoorbeeld op basis van uw favoriete gerechten. Enkele toppers zijn basilicum, tijm, rozemarijn, munt en bieslook.

Stap 3
Gebruik een goede potgrond.

Vul één of meerdere potten en bakken met potgrond die voor een goede drainage zorgt, zoals DCM potgrond voor groenten & kruiden. Deze potgrond is ideaal voor een snelle inworteling, een continue groei en bevat bovendien extra sporenelementen voor gezonde planten. Voorzie per pot of bak een 3-tal planten in en vul terug op met potgrond. Geef voldoende water. Voorzie tijdens het groeiseizoen ook extra voedingsstoffen. Gebruik hiervoor een 100 % organische meststof, zoals DCM vloeibare meststof voor groenten en kruiden. Dankzij het hoog organisch stikstofgehalte heeft deze meststof een direct effect op de groei van de plant met een lange nawerking.

Weetjes
  • Pluk de kruiden net voor gebruik, om de beste smaak te garanderen.
  • Welke kruiden kan u gebruiken bij het koken? Ontdek het in onze kruidenwijzer!