Vogels voederen het hele jaar door

Dat we in de winter onze tuinvogels best bijvoederen dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je eigenlijk het hele jaar door vogels kan voederen? Zelfs in het voorjaar heeft het nog voordelen.

Waarom al in de lente voederen

Wanneer we vogels voederen in de lente, zullen ze sneller eieren leggen. En niet enkel dat, maar de eieren zullen ook groter zijn én beter van kwaliteit. Het vervroegen van het broedseizoen en de betere kwaliteit zullen er dan voor zorgen dat er meer jonge vogels geboren worden en de populatie zal groeien. Dit is zeer belangrijk voor vogels die het de laatste jaren steeds moeilijk hebben, zoals bijvoorbeeld de huismus.

Welk voedsel?

Wat mag je dan vogels voederen in de lente? Kies hier voor energie- en eiwitrijk voedsel zoals zonnebloempitten of pindanoten en meelwormen. Of geef het Floralux strooivoer dat boordevol zit met essentiële voedingselementen voor vogels.

Wil je nog een grotere impact maken in het behoud en herstel van vogelsoorten? Blijf dan enkele jaren achtereen vogels voederen. Zo zal je steeds meer verschillende soorten naar je voederplaats lokken.

Vogels hebben een vast stekje

Leuk weetje: Trekvogels weten na een trek van 10.000km hun ideale voederplek terug te vinden. Als je dus steeds voer ter beschikking stelt zullen ze jaar na jaar trouw bij jou terugkeren. En vogels voederen in de winter? Daar lees je hier meer over!

voederen in de winter

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven