Vissen uitzetten in de vijver

stap 1
Ga na welke vissen u wilt.

Er bestaan heel wat verschillende soorten vijvervissen, die ook sterk verschillen in grootte. Houd voor het aantal vissen rekening met het volume van uw vijver. Laat u hierover informeren bij Floralux.

Stap 2
Vervoer vissen op een goede manier.

Wanneer u nieuwe vissen koopt, kunnen ze tijdens het transport last krijgen van stress. U doet er dus goed aan om ze zo snel mogelijk te vervoeren. Maak gebruik van een stevige plastic zak met voldoende water en zuurstof.  Leg de zak tijdens de rit plat in een kartonnen doos, uit de zon.

stap 3
Houd rekening met de watertemperatuur.

Laat de zak een half uur in de vijver drijven, bij voorkeur op een plaats in de schaduw. Zo kan  de watertemperatuur binnen en buiten gelijk worden. Na het eerste kwartier snijdt u de zak langs boven open en voegt u water uit de vijver aan de zak toe en legt u de zak vast. Na het tweede kwartier snijdt u de volledige zak onder water open zodat de vissen voorzichtig in de vijver glijden. Laat de vissen zelf uit de zak zwemmen.

Weetjes
  • Hebt u net een nieuwe vijver aangelegd? Laat deze dan enkele weken filteren, zodat de waterkwaliteit optimaal is voor de vissen.