Vernieuwde dierenafdeling

Het bekende tuincentrum Floralux heeft recent haar dierenafdeling een flinke opknapbeurt gegeven. De ruimte vol dierenplezier ging van 400 naar liefst 1.000 vierkante meter en het aanbod is fors uitgebreid. 

De uitbreiding van de dierenafdeling past helemaal in de richting die Floralux verder wil inslaan. “We willen onze klanten immers alles aanbieden op het vlak van huis, tuin en dier”, legt publiciteitsmanager Fien Ternest uit.
“En dat doen we aan erg scherpe prijzen.”
Shoppen bij Floralux wordt nóg meer een beleving, klinkt het. “Een uitstap voor het hele gezin en daar zal onze dierenafdeling zeker toe bijdragen.” De afdeling is ingericht met compleet nieuwe rekken volgens een vernieuwend winkelconcept dat zorgt voor overzicht en een aangename winkelervaring. “We breiden de voedingsmerken uit en hebben nu ook Whiskas, Pedigree Pal en Friskies in huis en het gamma aan levende dieren is veel groter. Naast vissen, waterschildpadden, kippen en dwergkonijnen kan je bij ons ook terecht voor cavia’s, hamsters, chinchilla’s en vogels.” Verder is er nog meer keuze in het aantal accessoires en verzorgingsproducten en het nieuwe winkelconcept is volledig op maat van de klant toegepast.

Dierenwelzijn primeert

Op de verkoop van dieren wordt bij Floralux erg streng toegezien. “Zo komt er regelmatig een dierenarts langs om de huisvesting en gezondheid van onze dieren te controleren”, aldus Fien. “We volgen ook alle strikte voorwaarden en kopen enkel bij officiële kwekers, met bewijs van inenting.”

De dieren worden in Floralux dan weer met de beste zorgen omringd. “Onze verkopers krijgen opleidingen om de klant te adviseren over de verzorging en voeding van hun geliefde huisdieren.” Afgelopen voorjaar startte Floralux ook met de verkoop van leg- en sierkippen. “Een groot succes”, zegt Fien. “Er zijn immers maar weinig plekken meer waar je nog kippen kan kopen en vaak laat de huisvesting en de verzorging dan nog te wensen over. Wij maken er een punt van om onze kippen in propere kooien te houden, en niet met teveel kippen tegelijk in dezelfde kooi. Dat de prijzen hieronder niet lijden draagt sterk bij tot de succesverkoop. ”

Met de realisatie van de vernieuwde dierenafdeling blijft Floralux trouw aan de jarenlange visie. “We willen immers een groot aanbod aan scherpe prijzen creëren. Betaalbaarheid en betrouwbaarheid dragen we hoog in het vaandel en onze klanten mogen hier altijd topkwaliteit verwachten.”