Vaste planten en bloembollen

Stap 1
Kies de gewenste soort bloembollen.

Er bestaat een enorme variatie aan vaste planten. Eerst en vooral is het dus belangrijk om na te gaan welke bloemen en planten u graag in de tuin wilt. Zo kan u bloembollen planten van bijvoorbeeld Phlox of Lupinus. Houd bij uw keuze onder andere rekening met de hoogte van de planten. Informeer hiernaar bij Floralux.

Stap 2
Plant bloembollen vanaf het vroege voorjaar.

Vanaf het vroege voorjaar zijn zomerbloeiers verkrijgbaar. Plant de bloembollen vanaf het vroege voorjaar, vanaf februari.

stap 3
Plant bloembollen op de gewenste plaats.

Plant de bloembollen op een zonnig plekje. Maak een voldoende groot plantgat en verwerk in de bodemlaag Vivimus voor vaste planten van DCM. Deze bodemverbeteraar zorgt voor een betere structuur van de grond. Om de bollen op de juiste diepte te planten, houdt u rekening met de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik organische meststof voor vaste planten en bodembedekkers voor stevige planten.

Weetjes
  • Plant uw aangekochte bloembollen zo snel mogelijk. Indien u ze niet meteen kan planten, bewaar ze dan in een papieren zak op een droge, goed verluchte plaats.
  • In het voorjaar planten we zomerbloeiers. Tijdens het najaar planten we dan weer voorjaarsbloeiers. Raadpleeg hier ook onze tips over voorjaarsbloeiers!