Terrasvijver maken

stap 1
Kies een goede kuip.

Er bestaan kuipen in verschillende vormen en maten: houten vaten, stenen potten, kuipen in zink of beton, … Kies een kuip uit die u mooi vindt en die vorstbestendig en waterhoudend is. U krijgt ook een mooi resultaat als u enkele kuipen combineert, bijvoorbeeld een 3-tal houten kuipen van verschillende hoogtes. Zorg ervoor dat de kuip minimaal 25 cm diep is. Als u vissen in de terrasvijver wilt houden, moet deze minimaal 60 cm, bij voorkeur zelfs 80 cm diep zijn. Laat u bij Floralux adviseren bij uw keuze.

Stap 2
Kies een goede plek.

Zet de vijver op een passende plek, zodat dit in het geheel van uw tuin en/of terras past. Het is aangeraden om de kuip niet in volle zon te plaatsen, zodat het water niet te snel opwarmt en er minder algen gevormd worden. Zorg voor een vlakke ondergrond en leg een laag vijverlava van DCM in de kuip voor een goede biologische zuivering. Het is niet nodig om een filter te gebruiken maar het mag als u dat wenst. Een kleine pomp met fontein zorgt evenwel voor meer circulatie van het water en dus ook meer zuurstof. Wie vissen in de vijver wil, zal uiteraard ook een filtersysteem nodig hebben. Nadat u de kuip met water gevuld hebt, kan u de nodige bacteriën toevoegen aan het water met Optima Bact van DCM om schadelijke stoffen en overtollige voedingsstoffen uit het water te verwijderen.

stap 3
Voeg planten toe.

In de kuip kunnen planten gehouden worden voor ondiep en laag water, zoals drijfplanten. Denk zeker ook aan waterlelies geschikt voor ondiep water en zuurstofplanten.

Weetjes
  • Water in tuin spreekt tot de verbeelding. Een vijver hoeft helemaal niet groot of duur te zijn. Wie bijvoorbeeld een kleine tuin heeft of enkel een terras of balkon zal zeker gewonnen zijn voor de terrasvijver! Met weinig kosten en moeite krijgt u op deze manier een leuk waterelement in uw tuin.