Hoe plant ik waterplanten?

Water in tuin spreekt tot de verbeelding. Een vijver is een ideale plek voor heel wat dieren om verfrissing te zoeken. Wil je het graag voor jezelf ook wat leuk aankleden? Dan kan je terecht bij ons uitgebreid aanbod waterplanten!

Kies de gewenste planten

In een vijver kunnen veel verschillende planten staan. Bekijk eerst welke soort planten je wilt. Maak jouw keuze uit het uitgebreide aanbod vijverplanten bij Floralux.

De verschillende soorten vijverplanten zijn:

  • Drijfplanten: deze planten zorgen voor een groen aanzicht van de vijver (bv waterlelie).
  • Zuurstofplanten: zorgen voor zuurstof en houden de vijver helder (bv Kaapse lelie).
  • Moerasplanten: moerasplanten zorgen voor een natuurlijke overgang tussen het water en de rest van de tuin (bv gele lis).
  • Oeverplanten: planten die in het ondiepe deel van de vijver kunnen groeien (bv lisdodde).

Gebruik een vijvermand

Om bijvoorbeeld waterlelies te planten maak je gebruik van speciale vijvermanden. Bij vijvermanden met grote gaten gebruik je bij voorkeur vijvermanddoek. Haal de waterlelie uit de kweekpot en zet deze in de vijvermand. Vul de mand met potgrond speciaal voor water-of vijverplanten. Het is aan te raden om geen gewone potgrond te gebruiken omdat deze de groei van algen bevordert.

Laat de mand op de juiste plaats zakken

Werk de vijvermand af met een laag vijverlava om te voorkomen dat de grond wegspoelt. Maak de grond goed nat om lucht te verwijderen en druk stevig aan. Laat de mand op de juiste plaats zakken. Laat je voor de juiste diepte van de planten adviseren bij Floralux.

Weetjes

  • Geef de vijver 2 keer per jaar een grote schoonmaakbeurt.
  • Laat afgevallen bladeren nooit in het water liggen om rotting te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat het waterniveau niet te laag wordt en vul bij warme temperaturen tijdig bij.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven