Hoe plant ik een Helleborus? 

Helleborus is een groenblijvende en winterharde plant die bovendien in een heel gevarieerd aanbod van kleuren en vormen bestaat. Redenen genoeg om deze plant in uw tuin te zetten.

Bereid de grond goed voor

Kies een plek in de tuin uit waar de grond goed gedraineerd is en er weinig of geen wind is. Maak het plantgat voldoende groot voor de wortels en houd er voor de diepte rekening mee dat je de plant niet dieper plaatst dan dat ze geplant was in de pot van Floralux. Meng op de bodem een laag bodemverbeteraar door de grond en maak het plantgat dicht. Geef wat water en bemest in het voorjaar met organische meststof. 

Plant Helleborus in het najaar

Helleborus planten kan in elk seizoen, behalve in de zomer.  Ook het najaar is dus een prima seizoen om helleborus aan te planten.

Weetjes

  • De Helleborus wordt ook wel kerstroos genoemd. Niet te verwarren met de kerstster of 'Poinsettia'. 
  • De Helleborus heeft een specifieke manier om haar bloemen te beschermen tegen vorst. Ze pompt namelijk al het vocht uit de bloemen en slaat deze tijdelijk op in de bladeren en wortels. De bloemen hangen dan wel wat slap en treurig, maar bevriezen niet. Na de vorst pompt de plant het vocht terug naar de bloemen en staan deze er weer stralend bij. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven