Sierboom planten

Stap 1
Bepaal welke sierbomen u wilt.

Het aanbod sierbomen is heel uitgebreid. Denk maar aan bijvoorbeeld linde, berk, esdoorn, eik, enzovoort. Het is daarom goed om eerst even te kijken welke bomen u precies wilt. Houd daarbij vooral rekening met de hoogte en groeisnelheid. Informeer hiernaar bij Floralux.

Stap 2
Plant sierbomen in het najaar.

U kan sierbomen planten vanaf november tot maart, gedurende deze tijd hebben de planten geen bladeren, en zijn ze zogezegd ‘in rust’. Het is beter om te planten wanneer het niet vriest. Daarom is november de maand bij uitstek om sierbomen te planten.

stap 3
Bereid de grond goed voor.

Graaf een plantgat dat groot genoeg is voor de wortels, zodat deze niet op elkaar zitten. Voor de diepte van de boom houdt u er rekening mee dat de boom even diep geplant wordt als hij bij Floralux geplant was. Maak de bodemlaag goed los en meng hierdoor bodemverbeteraar Vivimus universeel van DCM. Steek een steunpaal in de kuil vooraleer u de boom plant. De ideale hoogte is 2m50 waarbij 2m boven de grond uitsteekt. Meng ook de uitgegraven aarde met bodemverbeteraar en vul het plantgat terug op. Maak de sierboom tenslotte vast met een rubberen boombinder in een achtvorm.

Weetjes
  • Zorg dat de plant goed verpakt is voor transport en plant hem zo snel mogelijk.
  • In het vroege voorjaar kan u extra voedingsstoffen toedienen.