Herfstbloembakken vullen

Stap 1
Kies de gewenste planten.

Voor uw herfstbloembakken kunnen verschillende planten in aanmerking komen. Zo denken we bijvoorbeeld aan calluna vulgaris (struikheide), hedera (klimop), brassica (sierkool) of violen. Voor de mooiste effecten is het aangeraden om variatie in kleur, hoogte en bladvorm te steken. Maak uw keuze uit het uitgebreide assortiment bij Floralux.

Stap 2
Zorg voor een goede drainage.

Planten houden niet van natte voeten, dus is het belangrijk om voor een goed doorlatende grond te zorgen. Gebruik in elk geval bloembakken die voorzien zijn van drainagegaten. Om een nog betere drainage te garanderen, kan u hydrokorrels van DCM op de bodem leggen.

stap 3
Gebruik de aangewezen potgrond.

Bovenop de laag hydrokorrels komt de potgrond. Om uw herfstbloembakken zo lang mogelijk mooi te houden is het aangewezen om een kwalitatieve potgrond te gebruiken. U kan bijvoorbeeld potgrond van DCM voor huis en tuin gebruiken. Deze luchtige potgrond bevat de nodige voedingsstoffen. Vul uw bloembakken met potgrond en steek de gewenste planten erin. Druk de potgrond lichtjes aan en geef wat water.

Weetjes
  • De zomerperiode is voorbij en langzaamaan nemen herfstkleuren de tuin over. Wie graag zo lang mogelijk van kleur in de tuin geniet, kan zeker en vast zijn herfstbloembakken vullen met enkele leuke planten. Ook voor grafstukken zijn herfstplanten populair.