Haag planten

stap 1
Bepaal welke haag u wilt.

Er bestaan verschillende soorten hagen. Wilt u een haag die immer groen blijft, dan zijn coniferen zoals Leylandii, Thuja of Taxus enkele mogelijke planten voor u. Indien u loofhout verkiest, dat bladverliezend is, dan kan u voor de haagbeuk of beukhaag kiezen, deze laatste heeft een groen en een rode variant. Of als u loofhout verkiest dat bladhoudend is , dan zijn laurier of buxus de beste optie!

Stap 2
Houd rekening met de afstand tussen de haagplanten.

Om te weten hoeveel planten u dient aan te schaffen voor uw haag, houdt u best rekening met de afstand die u tussen de planten moet laten. Dit hangt uiteraard af van de grootte van de planten die u koopt. Informeer daarom bij Floralux naar de specifieke afstand die u dient aan te houden tussen de door u gekozen haagplanten.

stap 3
Zorg ervoor dat de haag op een rechte lijn komt te staan.

Om de planten op een rechte lijn te krijgen én ervoor te zorgen dat de planten recht groeien, maakt u gebruik van palen waartussen leidraad gespannen wordt.

Stap 4
Maak een gleuf die voldoende breed en diep is.

Om de haag te planten dient u een gleuf te maken waarbij u er rekening mee houdt dat de gleuf een stuk breder en dieper moet zijn dan de wortels breed en lang zijn. Maak de aarde op de bodem van de gleuf ook wat los en meng hierbij bodemverbeteraar.

Stap 5
Zet de planten in de gleuf en vul deze terug op.

Houd de planten recht tegen de rand van de gleuf en vul de gleuf weer met de uitgegraven aarde. Deze aarde vermengt u ook met bodemverbeteraar. Vervolgens trapt u de aarde goed aan en bindt u de planten vast met elastische binddraad.

Weetjes
  • De haagplanten dienen kort na het aanschaffen geplant te worden.
  • Bij bepaalde haagplanten is het aangeraden om na het planten meteen te snoeien. Informeer hiernaar bij Floralux.
  • Een dichte, gesloten haag krijgt u door regelmatig te snoeien, ten minste twee maal per jaar (juni en eind augustus).
  • U kunt uw haag in het voorjaar  bemesten met een meststof die geschikt is voor de door u gekozen haagplanten.