Floralux Dadizele

25.000 m² winkelplezier

Floralux Dadizele

Het ontstaan van ons tuincentrum in Dadizele

Floralux startte in 1956 als een kleine bloemenwinkel in de schaduw van de basiliek van Dadizele. De winkel kende een enorme bloei en barstte uit zijn voegen. Daarom opende Floralux in 1992 een modern serrecomplex aan de  meensesteenweg in Dadizele.

 

Hier vind je niet enkel ons groots , maar ook een . Als je een kleine of grote honger hebt, kan je zelfs terecht in onze bakkerij of frituur.

Het grootste tuincentrum in West-Vlaanderen

Het tuincentrum in West-Vlaanderen is de grootste vestiging van onze beide tuincentra. Meer nog, wij zijn de grootste kleinhandel van bloemen en planten voor particulieren in West-Vlaanderen en België. We werken samen met verschillende plantenkwekerijen uit West-Vlaanderen en de rest van België.

Daarnaast kopen we ook rechtstreeks aan bij buitenlandse kwekerijen voor specifieke exotische planten. Voor het ben je dus bij Floralux aan het juiste adres.

De ligging

Kom ons uitgebreide assortiment kwaliteitsproducten ontdekken in ons tuincentrum in Dadizele. Wij bevinden ons op een boogscheut van Menen en Roeselare. Ook vanuit andere steden in de West-Vlaamse provincie zoals Brugge, Kortrijk of Ieper zijn wij makkelijk bereikbaar. Zelfs vanuit Oost-Vlaanderen, Henegouwen of Frankrijk heb je een gemakkelijke verbinding.

De route

Kom je naar Dadizele naar ons tuincentrum met de auto? Om Floralux te bereiken neem je op de Menen-Oost/Roeselare/Menen/Roncq. Hierna ga je verder op de . Aan de verkeerslichten blijf je rechtdoor rijden tot aan het rondpunt.

Om de parking van Floralux te bereiken neem je de eerste afslag, wat verder op je rechterzijde vind je dan de oprit naar de parking. Vanuit Roeselare (en omstreken) kan je Floralux ook bereiken via de N32.

Om ons tuincentrum in Dadizele te bezoeken met het openbaar vervoer, neem je de trein naar het station van Roeselare of Menen. Daar neem je  'Roeselare - Menen' of 'Menen - Roeselare'. Je stapt af aan de (503611). Vanaf daar is het nog een driehonderdtal meter stappen tot aan het grootste tuincentrum van West-Vlaanderen.

Activiteiten in de buurt

Combineer een bezoekje aan tuincentrum Floralux in Dadizele met enkele andere activiteiten in de buurt zoals:

  • Bedevaartsoord de basiliek van Dadizele,
  • Natuurgebied de Balokken in Wervik,
  • Boudewijn Seapark in Brugge,
  • Dierenpark De Zonnegloed in Vleteren.