Rozen

Rozen zijn zowat ieders lieveling door hun zuivere pracht en weelderige bloeivorm. De roos is de koningin van de bloemen, ze weerspiegelt de zomer en de romantiek. Door hun geuren en kleuren raken ze onze zintuigen. De geur van rozen zit in de bloemblaadjes, hoe meer bloemblaadjes hoe sterker de geur.  Vooral de heerlijk geurende grootbloemige rozen zijn indrukwekkend.

 

Ons ruime assortiment is indrukwekkend en biedt allerlei groepen rozen : grootbloemige rozen, trosrozen, klimrozen, miniatuurrozen, struikrozen, stamrozen, heesterrozen en bodembedekkende rozen.  Er zijn zoveel soorten in allerlei kleuren en maten dat iedereen er wel eentje naar zijn smaak vindt.

Doe voordeel in het najaar met rozen in blote wortel

Aanplanten in het najaar is beter en goedkoper. In het najaar is de grond nog warm, is er weinig kans op droogte en heeft de plant nog voldoende tijd zich in te wortelen voor de winter er aankomt. Zo start je plant het voorjaar met een voorsprong en groeit deze sneller en mooier dan planten die pas in het voorjaar geplant worden.

Je mag gemiddeld een meerprijs rekenen van €3 voor dezelfde roos in pot. Omdat rozen in blote wortel in volle grond gekweekt worden hebben ze minder extra meststoffen nodig, bovendien nemen ze minder plaats en gewicht in tijdens het transport wat invloed heeft op de eindprijs.

 

Het grootste assortiment in blote wortel van België

We hebben méér dan 25 soorten in blote wortel met keuze uit grootbloemige rozen, trosrozen (polyantha), bodembedekkende rozen en kosterrozen.

Een greep uit ons assortiment grootbloemige rozen in blote wortel: White symphonie, Dame de Coeur, Queen Elizabeth, Super Star, Goldstar, Graveyard, Mme A. Meilland, Sissi, Mister Lincoln, Prinses Mathilde

Een greep uit ons assortiment polyantha rozen in blote wortel: Snow Princess, Picadilly, Nina Weibull, Favori, Walztime, Wettra, Arthur Bell, Diablotin, Tom Tom, Lilli Marleen, Poema