Klimplanten

Klimplanten brengen verticale accenten in je tuin en creëren zo gezelligheid. Ze groeien makkelijk aan gevels, klimconstructies en pergola's en zijn bovendien de perfecte camouflage voor een lelijke schutting of muur. De ideale plant voor een kleine tuin want ze neemt heel weinig bodemruimte in beslag. Zelfs zonder tuin kun je genieten van deze gezelligheid door de klimplant te laten groeien aan je gevel. Klimplanten zijn gemakkelijk, eens ze geplant zijn heb je er bijna geen werk aan.

Ontdek ons ruime assortiment want we hebben ze in meerdere soorten en maten in diverse bloeitijden. Zowel bladhoudend, bladverliezend, bloeiend, geurend en fruitgevend.

 

Niet alle klimplanten klimmen vanzelf. Je hebt klimplanten die zichzelf hechten en geen klimsteun nodig hebben. Met hun hechtwortels zetten ze zich vast op de grond en groeien zo aan gevels of schuttingen. Naast de zelfhechtende heb je rankende klimplanten die zich ergens omheen draaien en zoeken naar ondersteuning. Dit kun je zelf verhelpen met een eenvoudige constructie zoals een hek, scherm, paal, pergola of klimrek. Je kunt klimplanten laten klimmen in de richting die je zelf wenst.

Er zijn verschillende elementen die bepalend kunnen zijn bij het maken van je keuze: plaatsbepaling, tuinstijl, zon of schaduw, groenblijvend in de winter, zelfhechtend of rankend, gewenste bloeiperiode. Je kunt meerdere klimplanten met elkaar combineren zodoende je het ganse jaar door ervan kunt genieten in je tuin. Onze mensen in het tuincentrum helpen je graag verder bij het maken van je keuze.