Tuinplanten

Iedereen heeft graag een mooi aangelegde tuin om in te zitten en te genieten. Net zoals we decoratie in huis gebruiken om sfeer te scheppen, gebruiken we tuinplanten om sfeer te scheppen buiten. Ons uitgebreide aanbod mooie tuinplanten zorgt ervoor dat je je tuin kan inrichten naar eigen smaak en voorkeuren.

Waarop letten bij het kopen van tuinplanten?

Hoe kies je de beste tuinplanten voor jouw tuin?

  • Wat zie jij graag in je tuin? Heb je liever alles strak? Of losjes? Veel kleur? Of liever niet?
  • Hoeveel  onderhoud?  Veel snoeiwerk, of weinig? Ieder jaar opnieuw planten of liever niet? Grote tuinplanten of eerder kleine?
  • Houd rekening met klimaat, streek, zon, schaduw en  grondtype: natte of droge grond, kleigrond, leemgrond of zandgrond. Wil je tuinplanten die tegen veel zon kunnen? Of bijvoorbeeld tuinplanten die weinig water nodig hebben?

Soorten tuinplanten in ons assortiment

Vaste tuinplanten vs. seizoensplanten

Vaste tuinplanten zijn planten die een vaste waarde vormen in je tuin. Je geniet er het jaar rond van. En dit jaar na jaar zonder opnieuw te hoeven planten.  Binnen de vaste tuinplanten bestaat er enorm veel variatie in maten, kleuren en geuren. Denk aan haagplanten, bomen, sierheesters, etc.

Seizoensplanten zijn éénjarige planten die tijdens een bepaalde periode in het jaar aangeboden worden. Denk aan voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers. Ook hier weer vind je zeer veel variatie in kleur, geur of grootte van de tuinplanten.

Combineer vaste tuinplanten en seizoensplanten, zo valt er op ieder moment iets te beleven in je tuin.

Tuinplanten in pot, met kluit of met blote wortel

Als je rondloopt in ons tuincentrum merk je ook nog een ander verschil op: sommige tuinplanten worden in pot verkocht, andere met kluit, en nog anderen met blote wortel. Ieder op zich heeft zijn eigen voordelen.

Planten met blote wortel zijn vaak goedkoper, krachtiger, voller en hebben een snellere en makkelijkere inplanting. Planten in blote wortel zijn wel slechts een aantal maanden in het jaar beschikbaar.

Buiten deze periode kijk je dus het beste naar tuinplanten in pot of kluit, deze kun je bijna het hele jaar door aanplanten. En tuinplanten in pot zijn ook nog eens gemakkelijk te vervoeren, doordat de wortels beschermd zijn.

Tuinplanten kopen en aanplanten

Afhankelijk van welke tuinplanten je koopt in een tuincentrum, kan de timing om ze aan te planten variëren. Wanneer plant je tuinplanten het beste?

  • In pot of met kluit: het hele jaar door
  • Met blote wortel: van november tot maart
  • Vroeg bloeiende seizoensplanten in het najaar, zomerbloeiers in het voorjaar

Waar tuinplanten kopen?

De beste tuinplanten én de mooiste tuinplanten, die haal je bij Floralux tuincentrum in Dadizele en Ham. Daarnaast zijn alle onze tuinplanten goed geprijsd en kunnen we jullie goedkope tuinplanten van zeer goede kwaliteit aanbieden.

Enkele soorten tuinplanten die wij verkopen zijn: