Orchidee

Met zijn opvallende kleuren en speciale vormen is de orchidee een echte blikvanger in het interieur. De gekendste soort is de phalaenopsis maar ook cattleya en cymbidium winnen aan naambekendheid. Met méér dan 20.000 soorten behoort de orchidee tot één van de grootste plantenfamilies. Het is veruit één van de meest populaire kamerplanten en net daarom hebben wij steeds een enorm aanbod.

De orchidee staat mooi als solitaire plant in een sierpot maar ook in groep komt de plant prachtig tot z'n recht. Bij vele gelegenheden leent een orchidee zich als het ideale geschenk. 
Dagelijks hebben we meer dan 2.500 orchideeën in ons aanbod. Pik jouw favoriet eruit en kies de gewenste sierpot of laat je inspireren door de kant-en-klare coupes die steeds in de kamerplantenafdeling te vinden zijn.

 

Verzorging

  • Mits de juiste verzorging kan een orchidee meerdere keren per jaar bloeien.
  • Plaats ze niet in vol zonlicht en laat de wortels niet in het water staan.
  • Raadpleeg onze tip over de verzorging van orchideeën om meer te weten te komen.

 

Wist je dat?

Het extract vanille is afkomstig van een orchidee genaamd Vanilla planifolia die in vele tropische landen gekweekt wordt. Uit de grote gele bloemen die slechts één dag groeien ontstaan peulen die tot 25cm lang kunnen worden. Deze worden geoogst voor ze volledig rijp zijn waarna een fermentatie- en droogproces volgt om de vanillestokjes hun karakteristieke kleur, smaak en aroma te geven.