Kamerplanten voor jouw thuiskantoor

De laatste weken of zelfs maanden brachten we heel wat tijd door op ons thuiskantoor. En dit zou wel nog eventjes kunnen duren. Of je nu werkt aan de keukentafel of in een speciaal ingerichte bureauruimte… wanneer deze mooi aangekleed is gaat het werken toch iets vlotter.  in jouw huis. Ze vallen je niet lastig en zullen je nooit tegenspreken. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit en zorgen ze voor een gezellige sfeer. Nog niet volledig overtuigd? Dan geven we je graag nog om planten te integreren in jouw werkplek.

WAAROM PLANTEN?

  • Met groen om je heen kun je je , ben je en vaak ook creatiever.
  • Planten werken en verminderen bijvoorbeeld stress. Het komt dus jouw humeur ten goede.
  • Grote planten  en zuiveren vaak ook de lucht. Dit kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van hoofdpijn of een droge keel.

Soorten planten

Sta jij voor de keuze van jouw nieuwe groene werkvrienden? Wij helpen jou graag verder met enkele voorbeelden.

Planten in jouw thuiskantoor

De Monstera is een zeer hippe en moderne collega. Niet moeilijk ook, met haar prachtige looks brengt ze meteen die jungle-sfeer in huis. Het beste van al? Ze groeit snel en is gemakkelijk te verzorgen. De perfecte eyecatcher dus.

Heb jij de gewoonte om jouw planten net iets teveel water te geven? Dan kan je kiezen voor een . Hij drinkt wel nog eens graag een slokje meer.

lepelplant

Verlies jij echter wel eens jouw planten uit het oog? Geen nood. Een Sanseveria kan wel tegen een stootje. Deze sterke vrouwentong doet het goed op veel verschillende plaatsen: zowel op een donkere of juist een enorm zonnige plaats. Moeilijke eisen? In tegenstelling tot wat haar bijnaam doet vermoeden hoor je over deze straffe dame nooit klagen.

Ben je op zoek naar iets kleins wat je een plaatsje kan geven op jouw bureau? Dan is een vetplantje of een prikkelende cactus zeker een goede keuze. Tenzij je natuurlijk niet houdt van een prikkelbaar karakter op kantoor.

Heb je weinig plaats op en rondom jouw bureau? Ga dan de hoogte in! in een decoratieve hangpot aan de muur of plaats ze bovenop een boekenkast en laat ze naar beneden hangen. De chille epipremnum, de gave scindapsus, of de coole graslelie laten hun oren graag eens hangen.

 

Planten buiten jouw thuiskantoor

Naast de planten in jouw thuiskantoor kan je ook werken aan het uitzicht vanaf je werkplek. Kijk je uit op de tuin of een balkon? Zet dan de bloemetjes buiten! Kies voor een mooie buitencoupe, enkele vrolijke of een stevige en ga voor een schot in de roos.


CONCLUSIE

We kunnen allemaal wel eens een (groen) duwtje in de rug gebruiken. Kom nu langs en wij maken het