Voeding

Elke knaagdier heeft z’n eigen behoeften qua voeding. Aangepaste voeding voor je knaagdier is heel belangrijk. Goede voeding houdt het dier niet enkel langer gezond, het krijgt ook al de nodige bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen.

Het spijsverteringssysteem van konijnen is erg gevoelig, krijgt het konijn geen goede voeding dan kan dit negatieve gevolgen hebben. Zorg er voor dat het konijn de ganse dag hooi onbeperkt tot zijn beschikking heeft. Hooi is belangrijk voor de afslijting van zijn tanden en de werking van zijn darmen. Je vindt bij ons ook een ruime keuze in brokjes, vezels, pellets, muesli, snacks en sticks.

Hooi is de basisvoeding van het konijn, maar je moet toch een hoeveelheid brokjes geven om te zorgen dat hij niks tekort komt. Een konijn lust ook af en toe wel graag iets van groenvoer maar je moet het rustig opbouwen zodat zijn darmen het gewoon worden.

Veel ingrediënten in konijnenvoer zitten alsook in het voer voor andere knaagdieren omdat ze ook voor hen van belang zijn. Maar het is wel van belang de voeding te kiezen die specifiek is voor jouw knaagdier.  De verhoudingen en hoeveelheden variëren onderling. We bieden een ruime keuze voeding voor zowel konijnen als cavia’s, hamster, muizen, ratten, chinchilla’s, …
Onze mensen uit de dierenafdeling zullen je hier graag in adviseren.