Sierkippen kopen

Wat zijn raskippen precies?

Wil je graag een kip in de tuin, maar zijn de eitjes van minder belang? Kies dan voor sierkippen of raskippen. Ze leggen nog altijd eitjes, maar wel een heel pak minder dan legkippen. De sierkippen zijn eerder gefokt voor hun uiterlijk en worden vaak gehouden door liefhebbers van het ras.

Met hun opvallende looks zijn sierkippen vaak een echte eyecather in de tuin. Er bestaan veel verschillende vedertooien en uiteenlopende  kleurschakeringen. Denk maar aan de opvallende kuiven van de Kuifhoen en de Padua of de speciale vedertooi van de zijdehoender raskip. Net als alle andere soorten sierkippen hebben ze ook een karakter die erbij hoort. In Floralux verkopen we enkel raskippen met een rustig en vriendelijk karakter.


Verschillende sierkippen te koop

Hieronder vind je een oplijsting van de raskippen die te koop zijn bij Floralux:

Zijdehoenders

De zijdehoenders zijn sierlijke raskippen met een hoge aaibaarheidsfactor dankzij hun pluizige vedertooi. Het zijn aanhankelijke en tamme dieren. Verder worden ze ook gemakkelijk broeds en leggen ze ongeveer 110 eitjes per jaar.

Hollandse kuifhoen

De Hollandse kuifhoen is ook een vriendelijk en rustig kippenras. Op hun slanke zwarte lijfje dragen ze een grote witte bolle kuif, hun typerende kenmerk. Deze sierkippen worden niet gemakkelijk of vaak broeds en leggen ongeveer 100 eitjes per jaar.

Padua

De Padua heeft net als zijn andere gekuifde vrienden ook een vriendelijk karakter en een grappige look. Op hun hoofd dragen ze een typerende bolle kuif, vaak in bruin- en zwarttinten. Padua hennen worden niet gemakkelijk broeds en kunnen ongeveer 100 eitjes leggen per jaar.

Wyandotte kriel

De Wyandotte is een rustig, handtam ras met vriendelijke kippen. Met hun prachtige veren en fraaie ronde vormen zijn deze sierkippen echt een pareltje om in de tuin te hebben. Ze staan erom bekend goede broedsters en moeders te zijn. Ze leggen ongeveer 150 eitjes per jaar.


Sierkippen kopen in jouw buurt

Als je na het zien van de foto’s overtuigd bent om een diertje met een sierlijk of opvallend uiterlijk in huis te halen, dan kan je bij Floralux terecht om je raskippen te kopen. Vanaf februari tot ongeveer halfweg november hebben we verschillende sierkippen te koop. Om sierkippen te kopen in Limburg kan je terecht in ons tuincentrum in Ham, maar ook in West-Vlaanderen kan je sierkippen kopen in de uitgebreide kippenafdeling in ons Floralux tuincentrum in Dadizele. We maken er een punt van om onze dieren in  optimale omstandigheden te verzorgen en te verkopen. We hebben steeds verschillende dieren van de sierkippen rassen aanwezig. Zo kies je zelf je nieuwe gevederde vrienden uit.

verkoop-sierkippenKippenrassenraskippen-kopenSierkippen