Cochin kriel kopen

De Cochin kriel is een klein, oud legkip ras. Ze worden ook wel eens pekingkrielen genoemd. Ze delen dezelfde naam als de Cochin groothoenders, maar het is toch een ander ras. Deze kippen zijn klein, rustig qua karakter en vrij mensgericht. Daarnaast worden ze ook gemakkelijk broeds.

Cochin kriel info

Je herkent de kriel cochin aan volgende kenmerken:

  • prachtig dik verenpak, met veren tot op de grond en korte gele pootjes
  • cochin kriel kippen hebben een bolrond uiterlijk met een brede borst en korte rug
  • hennen wegen rond de 900g, hanen rond de 1 kg
  • volgroeid in het tweede levensjaar
  • cochin krielen leggen zo’n 150 eieren per jaar

Dit maakt van de cochin krielen de ideale legkip om te houden. Hun kleine formaat en rustige karakter zijn bovendien ideaal voor kindjes.

De verschillende cochin kriel kleurslagen

De cochin kriel komt voor in verschillende kleurslagen. Bij Floralux vind je de cochin kriel in deze kleurslagen: parelgrijs (een mooi effen grijs vederdek), buff (effen bruin-oranje veren), bruin gespikkeld (witte veertjes tussen de bruine veren), zwart-wit gepareld (witte veren tussen de zwarte veren over het hele lichaam) en wit-zwart columbia (witte veren geconcentreerd rond de hals en in de staart). Je kan dus zelf kiezen welke kleuren je het mooiste vindt bij een cochin kriel.

Cochin kriel te koop bij Floralux

Als je dus een cochin kriel wilt kopen, kan je bij Floralux terecht. In ons tuincentrum hebben we zowel de cochin kriel hen als cochin kriel haan beschikbaar.