Legkippen kopen

Alle soorten kippen in de tuin zijn leuk. Maar als je graag veel verse eitjes wilt, dan koop je best legkippen. Een legkip legt gemiddeld 180 eieren per jaar, al zijn er soorten  legkippen die zelfs 250 eieren per jaar kunnen leggen. Dat is bijna om de dag een vers eitje! Daarnaast zijn het ook goede opruimers. Wist je dat 1 legkip 50kg keukenafval zoals groenten, fruit en oud brood  kan verwerken per jaar?

Soorten legkippen

Binnen de legkippen heb je nog verschillende soorten legkippen. Enkele rassen van legkippen die je bij Floralux kan vinden zijn de bruine en zwarte legkip, Leghorn, Sussex, legkip in Mechelse Koekoekskleur en Blue de Landes.

Hieronder lichten we enkele van de populairste rassen van legkippen toe:

Bruine legkip

Deze legkip wordt door velen gezien als de klassieke legkip. Het is een kruising die speciaal gekweekt wordt om zoveel mogelijk eieren te leggen. Gemiddeld leggen deze hennen 250 eitjes per jaar. Daarnaast worden ze amper broeds en zijn ze zeer goed handelbaar. Het is dus een ideaal legkippen ras voor starters. Ontdek hier meer info.

Zwarte legkip

Dit kippenras is eigenlijk een exacte kopie van zijne bruine evenbeeld, maar dan met zwarte veren. Het zijn zeer goede leggers met een gemiddelde van 250 per jaar. Ook deze kippen zijn gemakkelijk te houden en dus ideaal om mee te starten. Ontdek hier meer info.

Cochin kriel

De cochin kriel is een klein en rustig ras dat vaak ook genoeg heeft aan een kleinere ruimte. Dit maakt van hen de ideale gezinskip. Het zijn ook mooie legkippen om te zien. Ze worden gemakkelijk broeds en leggen ongeveer 150 eieren per jaar. Ontdek hier meer info.

Waar kan je legkippen kopen in West-Vlaanderen?

Bij Floralux hebben we de mooiste legkippen te koop in ons tuincentrum in West-vlaanderen. Vanaf februari tot ongeveer halfweg november hebben we verschillende soorten legkippen te koop. Van de verschillende legkippen hebben we zowel hennen als hanen en in het voorjaar ook legkip kuikens te koop.

Door legkippen te kopen zal jij straks ook kunnen genieten van de lekkerste eitjes! Wil je daarnaast ook nog een leuke eye-catcher in de tuin? Bekijk dan zeker onze sierkippen ook eens. Vergeet niet dat je ook voor voeding, hokken of kippen accessoires bij ons terecht kan.

Waar kan je legkippen kopen in Limburg (België)?

Om gezonde legkippen te kopen in Limburg kan je terecht in ons Floralux tuincentrum in Ham. In onze kippenafdeling zijn steeds verschillende dieren aanwezig, zodat je zelf je nieuwe gevederde vrienden kan uitkiezen. Bij ons vind je zowel hennen als hanen. In het voorjaar hebben we ook legkip kuikens beschikbaar om zelf te laten opgroeien.

Zwarte-legkipBleu-de-landes-legkippenWitte-legkip