accessoires

Voor pluimvee heb je een aantal benodigdheden die afgestemd zijn op het gebruik specifiek voor deze dieren. De kippen horen binnen te slapen in een hok met een legnest en eventueel een slaapstok. Onze kippenhokken en kippenrennen bieden je kippen de noodzakelijke veiligheid, slaap –en legcomfort. Het legnest waar ze de eieren leggen voorzie je van stro met een kalkei. Zo weten de kippen waar ze eieren moeten leggen. Nieuwe kippen sluit je beter 1 dag en 1 nacht op in het kippenhok. Zo leren ze hun woonplaats kennen en waar ze heen moeten bij zonsondergang. In het begin sluit je beter het legnest ’s nachts af zodat ze het legnest niet als slaapplaats gaan gebruiken.

Voedersystemen kun je vinden in allerlei materialen : trapbakken, eetbakken, silo’s, … Daarnaast vind je drinksystemen zoals ligemmers, drinkbekers, drinkpotten, …  Aangepaste voederbakken die je binnen in het hok plaatst zijn ideaal. Op die manier vermijd je vogels en andere dieren die wensen mee te eten en het voer blijft droog. Een regenbestendige voedertrapbak werkt automatisch en sluit zichzelf af wanneer de kippen de trapbak verlaten. Je kunt hem zelfs buiten plaatsen en vullen met grotere hoeveelheden.

Ook de kwekers komen aan hun trekken want we bieden ook broedmachines, drinkbakverwarmers, warmtelampen, warmteplaten, …