Verzorging

KAMMEN EN BORSTELEN

Een kat is een diertje dat zichzelf veel wast, toch heeft de vacht wel verzorging nodig, zowel lange of korte haren. Het is aan te raden de vacht regelmatig te kammen en borstelen, zo haal je losse haren en vuil uit de vacht. Als de kat te weinig of niet wordt gekamd en/of geborsteld zal hij bij het wassen de losse haren naar binnen krijgen. Als gevolg creëert de kat een haarbal in de maag wat negatieve gevolgen kan hebben.  In ons gamma vind je vast een kam of borstel die zorgt voor een betere vacht.

WASSEN

Wassen van een kat is alleen nodig als zijn vacht heel erg vuil is. Katten zijn niet zo dol op water, maar als u het rustig aanpakt, zal dit wel lukken. Zorg dat de kat houvast heeft, gebruik speciale shampoo met lauw water en spoel alles goed uit. Voor shampoo en washandje kun je alvast bij ons terecht.

NAGELS

De nagels van een kat zijn belangrijk : klimmen, verdedigen of prooien vangen. Een buitenkat zal door het vele klimmen en bewegen niet te snel lange nagels krijgen. Maar een kat die niet of weinig buitenkomt zal vaak te lange nagels krijgen wat ongemak veroorzaakt : blijven haken in kledij, meubilair, vloerbedekking, …
Het knippen van kattennagels is een precies karwei. Bij ons vind je alsvast de nodige nagelschaar -of tang om de nagels zelf te knippen.

KATTENBAKVULLING

Een kat is een heel hygiënisch dier en wil een propere kattenbak. Dit is uiteraard een breed begrip. Voor de kat betekent dit eenvoudigweg dagelijks de urine én ontlasting uit de bak scheppen. De ene kattenbakvulling is uiteraard de andere niet. Ontdek bij ons de kattenbakvulling die bescherming biedt tegen geurtjes, vocht snel absorbeert en makkelijk verwijderbaar is.