Verzorging

Verzorging

Zorg dat je hond er goed uitziet, borstel geregeld zijn vacht om klitten te voorkomen, geef hem af en toe een bad en verzorg z'n gebit. Een hond die goed in z'n vel zit straalt dat uit.

Wassen

Je hoeft niet vaak een bad te geven maar als je hond zich in de modder uitleefde of een vies geurtje in z'n vacht heeft kan een bad wonderen doen. Bovendien kan het heel leuk zijn voor jou en je hond en achteraf kikkert hij er helemaal van op. Zorg er wel steeds voor dat de oren goed gedroogd worden, bacteriën nestelen zich namelijk graag in vochtige oren. In ons assortiment bieden we kwaliteitsvolle badproducten die de natuurlijke oliën niet uit de vacht halen.

Borstelen en trimmen

Door je hond te borstelen verwijder je dood haar, vuil en eventuele parasieten. Kies voor een borstel die bij de vacht en de maat van je hond past. Sommige hondenrassen moeten ook geregeld getrimd worden, kies de juiste trimschaar uit ons assortiment.

Naast de haren moeten ook de nagels goed verzorgd worden. Loopt je hond niet vaak op harde ondergronden dan bestaat de kans dat de nagels te lang worden en ongemak veroorzaken. Schaf een goede nagelschaar aan en vraag je dierenarts om advies over het knippen van hondennagels.

Tandverzorging

Ten slotte vraagt het gebit van je hond ook de nodige aandacht. Het is niet evident om je hond zijn tanden te poetsen maar het is wel van uiterst belang voor een goede gezondheid. Er zijn heel wat trucjes om je hond te leren wennen aan het tandenpoetsen maar je leert dit best van kleinsaf aan.

Zorg voor een speciale hondentandenborstel en poets ook met de juiste tandpasta, tandpasta die je zelf gebruikt is niet goed voor je hond. Voor de juiste hondentandenborstel en hondentandpasta kan je terecht in onze dierenafdeling.

Houdt je hond helemaal niet van tandenpoetsen? Dan bieden dentastix een goede alternatieve oplossing, onderzoek heeft uitgewezen dat dentastix tot 80% van het tandplak verwijderen.