Een kersttafel versieren

Binnen enkele dagen is het zover: kerst! Het huis is er bijna helemaal klaar voor: de kerstboom is al versierd en zijn lichtjes schitteren tijdens deze donkere dagen. Er ontbreekt nog maar één iets: een prachtige feesttafel waar we gezellig samen kunnen rond plaatsnemen met familie en vrienden. Dit jaar gaan we helemaal voluit met een prachtige guirlande, kaarsen en nog veel meer!

Een zelfgemaakt tafelstuk

Benodigdheden:

 • Dik touw
 • Groene takken naar keuze
 • Glittertakken en/of pampastakken
 • IJzerdraad
 • Schaar

Van de groene takken, glittertakken of pampastakken maken we kleine bundeltjes die we met ijzerdraad vastmaken op het dik touw. Hierbij overlappen we steeds de bundeltjes zodat het ijzerdraad verborgen blijft. De lengte van deze guirlande kies je helemaal zelf!

Op zich is je guirlande hiermee af, maar voor een extra feestelijke toets kunnen we nog lichtjes op batterijen toevoegen. Of bijvoorbeeld kleine besjes voor een mooi verfijnd detail.

Extra tip: hergebruik je guirlande na de feestmaaltijd en hang hem rond een spiegel om de kerstsfeer nog even te behouden.

De tafel dekken

Enkel een guirlande op onze feesttafel is natuurlijk wat karig, daarom brengen we nog wat extra sfeer. Begin met je tafellaken als basis en drapeer hier nonchalant een tafelloper op in een contrasterende kleur.

Ga voor 1 kleur

Plaats je zelfgemaakte guirlande in het midden, bovenop de tafelloper. Om de tafel te dekken, plaatsen we eerst de onderborden, dan de borden, servetten en niet te vergeten: het bestek en glazen.

Tip: Kies voor één kleur of thema om ervoor te zorgen dat het een mooi geheel wordt en de tafel niet te druk oogt.

Versier de rest van de tafel met kandelaars en theelichthouders voor de gezelligheid. Hier en daar nog een kerstboompje en jouw feesttafel voor kerst is helemaal klaar! Je hoeft enkel nog de kaarsen aan te steken en iedereen uit te nodigen aan tafel.

Smakelijk! En fijne feestdagen!

Leuke kerst DIY's

DIY’s voor een sfeervolle kerst

Een moderne kerstkrans

Hoe maak je een moderne adventskrans?

Versier je ramen met creativiteit

 • Feest op tafel

  Met de feestdagen in aantocht kan een mooi gedecoreerde tafel de gezelligheid naar nieuwe hoogtes tillen. Daarom geven we je graag nog wat extra tips om je feesttafel te versieren, zodat het niet alleen feest rond de tafel, maar ook feest op tafel is.

  Ontdek ze hier

 •  

   

   

   

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media