Een tropische tuin: haal de vakantie naar jouw tuin

Vakantie in eigen land hoeft gelukkig niet meer, maar toch blijven we graag genieten van elke zonnestraal in eigen tuin. Daarom brengen we het vakantiegevoel naar ons stukje groen. We geven je graag wat tips mee voor jouw tropische tuin deze zomer.

Een terrasje in eigen tuin!

Geniet van het zonnetje in een comfortabele ligstoel naast je eigen beachbar of rond je vrolijke tuintafel in Bohemian-stijl. Kies kussens in vrolijke kleuren, vul aan met een paar leuke exotische tuinbeelden en geniet van je zomerse terras.

’s Avonds maken we het extra gezellig met leuke lichtjes. Fakkels zijn een sfeervol alternatief voor de slingers die je nu vaak ziet.  Stel tenslotte zelf de lekkerste cocktails samen, serveer ze in vrolijke glazen en vergeet de borrelhapjes niet. 😉

Creëer jouw groene vakantieparadijs met tropische planten

Een stadstuintje of een moderne tuin missen vaak de kleurrijke tropische planten die ons meteen doen wegdromen naar vakantie. Een paar tropische bomen lossen dit gemakkelijk op. De meesten zijn helaas niet winterhard dus plant je ze best niet in volle grond. Kies een leuk plekje voor je palm- of olijfbomen in pot en breng in een handomdraai de vakantie naar jouw tuin.

Pluk je graag de vruchten van jouw tropische tuin? Kies dan voor fruitbomen met citrusvruchten en ander exotisch fruit. Struiken en bomen zoals mandarijn, kumquat, citroen, dadelpalm (Phoenix) en japanse mispel of loquat voorzien je niet alleen van lekkers, ze zien er ook nog eens heel Mediterraans uit.

Vind je het fruit niet nodig, maar wil je toch graag enkele grootse, tropische eyecatchers in je tuin? De populaire bananenplant heeft varianten voor buiten die je door onze weersomstandigheden geen bananen geven, maar wel een instant junglegevoel. Wie een voorkeur heeft voor opvallend en kleurrijk, kiest voor de Strelitzia of paradijsvogelbloem. Je waant je meteen in een prachtige Zuiderse tuin.  

Wil je de bomen aanvullen met wat kleinere planten en bloemen? Kies dan kleurrijke exemplaren, zoals de Mandevilla, Brugmansia, Suzanne met de mooie ogen (Thunbergia) en Canna of Hibiscus.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven