Een snoephaag

Een snoephaag is vrij letterlijk een haag om van te snoepen. Ze bestaat namelijk uit allemaal lekkere fruitstruiken. Je wandelt erlangs, ziet al het lekkere fruit hangen en voor je het weet heb je ervan gesnoept. En nog eentje, en dan toch nog eentje,….

Een niet-zo-guilty pleasure

Dat zal je niet verbazen als je weet dat het fruit van een snoephaag een ideaal, hapklaar formaat heeft. Je kan er gerust van blijven eten. Daarnaast is het gewoon leuk om je fruit zelf te plukken en onmiddellijk plukvers te proeven. Voor kinderen is het daarom ook een toffe manier om van deze gezonde snack te genieten.

Een snoephaag maken

Voor jou als fruitkweker is het vooral gemakkelijk omdat je op een overzichtelijk rijtje veel verschillende fruitsoorten kan kweken. Sommige struiken kan je ook gemakkelijk gebruiken als echte haag, terwijl anderen kleiner blijven. Heb je hier advies bij nodig? Kom zeker eens langs bij een van de verschillende demo’s of informeer bij een van onze medewerkers. Zij helpen je graag op weg bij het kopen en planten van het juiste fruit voor jouw tuin.

Één belangrijke tip kunnen we wel al meegeven: wissel af met verschillende fruitsoorten, wandel er regelmatig eens langs en geniet bij elke stap van een andere zoete lekkernij. Een snoephaag is immers onweerstaanbaar voor jong en oud!

Benieuwd naar onze activiteiten, aanbiedingen en inspirerende tips?

Volg ons via social media