Breng kleur naar jouw tuin met deze winterbloeiers

In de winter gaat onze tuin gehuld in een voornamelijk grijs, en soms eens een wit jasje. Terwijl alle kleuren lijken weg te vallen en de natuur begint te sluimeren, schitteren de winterbloeiers. Dit koude seizoen deert hen niet en ze genieten van alle aandacht. Ontdek nu onze top 5:

Toverhazelaar (Hamamelis) 

Aan zijn kale takken stralen de kleine bloemen van de Hamamelis in de koude. Zijn geurige gele, oranje of rode bloemetjes fleuren meteen jouw tuin op in januari en februari! Een plezier voor het oog én de neus ;) Alhoewel deze prachtige sierstruik je beloont met de mooiste kleurspektakels, vraagt hij weinig onderhoud. Hij gedijt het beste in een zonnige omgeving, maar vindt halfschaduw geen probleem. Een Hamamelis voelt zich optimaal in een goed doorlatende, vochtige, neutrale tot zure grond.

Helleborus

Zoals de bijnaam van de Helleborus, ‘Kerstroos’, wel doet vermoeden, straalt deze schoonheid in de winter. Van de Helleborus Niger met zijn frisse witte bloemen tot prachtige variëteiten met donkerpaarse bloemen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wist je dat de Helleborus een speciale manier heeft om zich te beschermen tegen de vorst? Wanneer er flinke vorst is, zal hij het vocht uit de bloemen pompen en tijdelijk opslaan in de bladeren en wortels. Als het dan terug opwarmt, komt het vocht terug en staan ze er snel stralend bij! Een Helleborus houdt van rijke humusgrond die kalk bevat en haat natte voeten.

Sneeuwbal (Viburnum Tinus) & Viburnum Bodnantense Dawn

Het late najaar en het vroege voorjaar: dan voelt de Viburnum zich op zijn best. Ook zonder sneeuw kan je nu genieten van een witte winterdag dankzij de prachtige Sneeuwbal. Maar niet enkel met haar bloemen kan de Viburnum je betoveren, ook haar geur laat je heerlijk wegdromen, zoals die van de Viburnum Bodnantense Dawn. Deze schoonheden gedijen het beste op een zonnige plaats, maar ook in de halfschaduw voelen ze zich thuis. Ze houden van een goed bemeste grond op een plekje waar ze in de winter geen natte voeten krijgen.

Skimmia Japonica

Naast zijn mooie glanzende, wintergroene bladeren biedt de Skimmia Japonica ons in de winter ook nog prachtige compacte bloemtrosjes met mooie knoppen. Ze voegt dus niet één maar zelfs twee kleuren toe aan onze tuin! Deze ultieme decoratieve plant voelt zich top in de (half)schaduw waar ze stilletjes kan verder groeien. Zorg er wel voor dat ze niet nat blijft staan, daar houdt ze niet van.

Viooltjes 

Last but not least, zijn de najaarsviooltjes. Met hun fleurige kleuren zorgen de viooltjes meteen voor een vrolijke wintertuin. Gedaan met de winterblues! Hoewel ze er klein en  frêle uitzien, kunnen deze stoere planten de grilligste weersomstandigheden doorstaan. Kies voor hen een standplaats in de volle zon of halfschaduw en geef ze regelmatig water, behalve als het vriest.

Breng kleur dankzij Floralux

Ben jij klaar voor een kleurexplosie in het sombere winterlandschap? Transformeer dan nu jouw tuin dankzij Floralux in een levendig en kleurrijk schouwspel! Kom je keuze maken uit ons ruim assortiment, onze winterbloeiers verwelkomen je met open armen!