Maak een bloemenkrans voor je haar

Elke prinses verdient een kroontje. Daarom maken we deze week een prachtige bloemenkrans voor in je haar. Het perfecte accessoire voor een communie, trouwfeest of gewoon zomaar, omdat je gaat picknicken in het zonnetje en het er leuk uitziet. Laat die saaie haarbanden maar achterwege deze zomer

Wat heb je nodig?

  • Bloemenbinddraad
  • Schaar
  • Droogbloemen (verschillende soorten met kleine bloemetjes)
  • Ijzerdraad
  • Bloementape

In 4 stappen naar een fleurige haarband

Stap 1: beginnen met de basis

Maak met bloembinddraad een cirkel op maat van de omtrek van je hoofd en verbind de uiteinden met elkaar. Zorg ervoor dat je de draad nog niet losknipt van de rol bloembinddraad, je gaat de draad namelijk nog een drietal keer rond de bloemenkrans wikkelen zodat je een stevigere basis krijgt.

Stap 2: boeketjes maken

Stel verschillende kleine boeketjes samen. Wikkel regelmatig wat ijzerdraad rond de steeltjes zodat de droogbloemen niet uit het boeket ontsnappen terwijl jij nieuwe bloemetjes toevoegt.  Plak vervolgens de ijzerdraad af met bloementape.

Stap 3: zet de krans in de bloemetjes

In deze laatste stap ga je de krans letterlijk in de bloemetjes zetten. Je gaat de steeltjes van de boeketjes met bloementape vastplakken aan de krans. Zorg dat de bloemen steeds de steeltjes bedekken van het vorige boeket zodat je als eindresultaat een prachtige volle droogbloemenkrans hebt.

Stap 4: tijd voor de kroning

Girl, pick up your crown! Tijd om de show te stelen.

#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!