Halloween DIY’s voor groot en klein

Oktober is, met Halloween in het vooruitzicht, de ideale maand om aan het griezelen te slaan. Zowel groot als klein is dol op pompoenen, in alle vormen en maten, uitgehold of aan de muur.  En misschien kan een lieve mummie je hart ook wel bekoren?

4 toffe DIY's

Hieronder geven we je alvast 4 toffe DIY’s voor groot en klein om je liefde voor Halloween te tonen. Welke van onze vier DIY’s zie jij (of je kids) helemaal zitten? Ga je meteen aan de slag om een toffe mummie of een leuke pompoen te maken? Deel het dan zeker met ons op sociale media met #DIYFloralux.

De pompoenslinger

Benodigdheden:

 

 • Jute touw,
 • Oranje wol,
 • Chenille draad.

Werkwijze:

 1. Neem de oranje wol en rol deze rond je hand totdat je een grote bol bekomt.
 2. Hierna haal je die lekkere warme bol wol eraf en bind je alles vast met het chenilledraad. Draai het rond de hele bol en bind de twee uiteindes vast aan elkaar door ze te draaien. Nog even naar beneden plooien in een boogje en je bekomt het perfecte pompoensteeltje!
 3. Nadat je de voorgaande stappen enkele keren herhaald hebt, heb je voldoende pompoentjes om ze op het jute touw te rijgen en een vrolijke slinger te maken!

Mummie theelichthouder

Benodigdheden:

 • Glazen cilindervormige vaas,
 • Wiebeloogjes,
 • Stof van jouw keuze,
 • Een theelichtje.

Werkwijze:

 1. Neem je stuk stof en meet ermee drie keer de omtrek van de vaas. Dit stuk mag je afsnijden en zullen we verder gebruiken.
 2. Rol de stof op en snij er hierna stroken van ongeveer 2 cm breed vanaf. Zo heb je gemakkelijk heel wat mummie-inwikkelstroken.
 3. Op je vaas kleef je nu de stukken wikkel vast. Maar vergeet niet een gaatje te laten voor zijn ogen, anders zal je mummie niemand achterna kunnen jagen!
 4. Kleef de wikkeloogjes op de voorziene plaats en schik de stof zo dat hij er net tussendoor kan kijken.
 5. Plaats je theelichtje in de vaas en kijk hoe je mummie helemaal opleeft. GRAAAAUWW!!!

Pompoenen theelichthouder

Benodigdheden:

 • Zelfdrogende klei in een oranje of terracottakleur,
 • Touw,
 • Theelicht kaarsje

Werkwijze:

 1. We beginnen met onze handen eens vuil te maken en de klei te kneden tot een mooie ronde bol.
 2. Druk in het midden van de bol je theelichtje zodat je later de exacte vorm hiervan hebt.
 3. Neem je touw en knip er 4 ongeveer gelijke stukken af. Zo lang dat je ze gemakkelijk rond je kleien bal kan draaien. Plaats hierna je vier stukken touw op elkaar en laat ze overlappen in de vorm van een ster.
 4. Nu maken we er een echte pompoen van! Plaats je bol klei in het midden van de touwen en trek steeds 2 tegenover elkaar liggende stukken touw naar elkaar toe.
 5. De final touch is om met water even de randen en eventuele barsten mooi af te werken zodat deze theelichthouder bij jou kan stralen deze maand!

Een pompoen van touw

Benodigdheden:

 • Dik jute touw
 • papierkoord met ijzerdraad

Werkwijze:

 1. Neem het dikke touw en draai deze een vijftal keren losjes rond je hand. Knip het stuk touw af en bind alles samen in het midden met het papierkoord.
 2. Herhaal de eerste stap verschillende keren totdat je meerdere bundeltjes touw bekomt. Hoe meer bundeltjes touw je maakt, hoe voller jouw pompoen zal worden.
 3. Leg alle bundeltjes naast elkaar en rijg er een stuk ijzerdraad doorheen. Hiermee maak je de kern van jouw pompoen die alles bij elkaar houdt.
 4. Wanneer alles stevig aan elkaar vast hangt, is het tijd om de final touch van je pompoen te maken: het steeltje. Bind hiervoor het metaaldraad rond het dikke touw, zodat je er een gebogen vorm mee kan creëren.
 5. Lijm het steeltje vast aan de bovenkant van je pompoen en schik alles wat open en rond zodat je een leuk gevormde pompoen bekomt!
#DIYFloralux

Deel jouw creatie met ons

We geven je niet alleen graag leuke ideeën, we laten ons minstens even graag inspireren! Tag ons zeker in jouw post op Facebook of Instagram met de hashtag #DIYFloralux. We zijn heel benieuwd!