Hoe zet ik vissen uit in mijn vijver?

Een waterelement in de tuin is steeds fantastisch, zeker als er wat leven in zit. Heb je net een nieuwe vijver aangelegd? Dan kan je ervoor kiezen om er enkele vissen in uit te zetten. Je zal ontdekken dat deze nieuwe watervrienden meteen een echte aanwinst zullen zijn voor jouw tuin. 

Ga na welke vissen je wilt

Er bestaan heel wat verschillende soorten vijvervissen, die ook sterk verschillen in grootte. Houd voor het aantal vissen rekening met het volume van jouw vijver. Laat je hierover informeren bij Floralux.

Vervoer vissen op een goede manier

Wanneer je nieuwe vissen koopt, kunnen ze tijdens het transport last krijgen van stress. Je doet er dus goed aan om ze zo snel mogelijk te vervoeren. Maak gebruik van een stevige plastic zak met voldoende water en zuurstof.  Leg de zak tijdens de rit plat in een kartonnen doos, uit de zon.

Hou rekening met de watertemperatuur

Laat de zak een half uur in de vijver drijven, bij voorkeur op een plaats in de schaduw. Zo kan de watertemperatuur binnen en buiten gelijk worden. Na het eerste kwartier snij je de zak langs boven open en voeg je water uit de vijver aan de zak toe en leg je de zak vast. Na het tweede kwartier snij je de volledige zak onder water open zodat de vissen voorzichtig in de vijver glijden. Laat de vissen zelf uit de zak zwemmen.

Weetjes

  • Heb je net een nieuwe vijver aangelegd? Vergeet dan niet dat je deze enkele weken dient te laten filteren. Zo is de waterkwaliteit optimaal voor de vissen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

In onze wekelijkse nieuwsbrief delen we onze promoties, handige tuintips, inspirerende creaties, nieuwigheden in onze winkels, … Kortom, iets om elke week naar uit te kijken, schrijf je snel in!

Inschrijven