Plant nu aan!

BETER EN GOEDKOPER!

Planten in blote wortel

Floralux biedt het grootste assortiment sier – en fruitbomen, haagplanten en rozen in blote wortel in gans België.
Planten in blote wortel zijn enkel verkrijgbaar in het najaar maar hebben enkele voordelen ten opzichte van planten in pot,
het grootste voordeel is dat ze goedkoper zijn.

In het najaar is de grond nog warm, is er weinig kans op droogte en heeft de plant nog voldoende tijd zich in te wortelen voor de winter er aankomt. Zo start je plant het voorjaar met een voorsprong en bloeit deze sneller dan planten die pas in het voorjaar geplant worden.

Waarom kiezen voor een plant in blote wortel in plaats van in pot?

VOORDELEN
 • Goedkoper
  De planten worden in volle grond opgekweekt waardoor ze minder meststoffen nodig hebben en minder plaats en gewicht innemen tijdens het transport.
 • Sterkere plant
  Omdat de planten in volle grond gekweekt worden groeien ze krachtiger en voller dan een gelijkaardige plant in pot.
   
 • Snellere en makkelijkere inplanting
  De planten zijn makkelijker te hanteren daar ze veel minder wegen.
   

NADEEL

 • Beperkte plantperiode
  Planten is alleen mogelijk wanneer de planten in rust zijn, meestal van november tot maart. Dus vanaf de bladval in het najaar tot wanneer de knoppen open komen in het voorjaar.

   

TIPS

 • Beperk de tijd tussen je aankoop en het aanplanten om uitdroging van de wortels te vermijden. Kan je niet meteen planten? Graaf dan een kuil en plant ze er tijdelijk in.
 • Scherm de wortels af tijdens het transport, zeker als je die in een open aanhangwagen vervoert. Wind kan de blote wortel op enkele minuten tijd volledig uitdrogen en onherstelbaar beschadigen.
 • Koop altijd +-10% extra haagplanten in blote wortel en drijf deze in. Indien er enkele planten afsterven, kan je deze het jaar nadien gebruiken om de lege plaatsen op te vullen.