Over Floralux

Kris Carrein aan het woord

Floralux startte in 1956 als een kleine bloemenwinkel in de schaduw van de basiliek van Dadizele. De winkel kende een enorme bloei en barstte uit zijn voegen. In 1992 opende Floralux een modern serrecomplex aan de Meensesteenweg in Dadizele. 60 jaar later is Floralux zowel in België als in Frankrijk een begrip geworden.

Floralux telt 150 werknemers, 25.000 m² verkoopsoppervlakte, 1.500 parkeerplaatsen met een jaaromzet van +/- 45 miljoen euro.

Floralux is daarmee het grootste tuin- en decoratiecentrum en nog te klein op veel dagen. In 2013 werd de winkeloppervlakte van Floralux uitgebreid met 3.000 m² die vooral benut werd door bredere winkelgangen om het winkelcomfort te verhogen. Daarnaast werd het complex voorzien van een volledig nieuw sanitair blok en een frituur. De parking werd grotendeels heraangelegd om de verkeerscirculatie te optimaliseren en zoals het een tuincentrum betaamt werd achteraan een groene parking aangelegd. In al deze vernieuwingen werd rekening gehouden met het winkelcomfort voor personen met een beperking. Voor de werknemers werden nieuwe burelen en aangename personeelsruimtes voorzien. Sinds de uitbreiding zijn ook alle magazijnen overdekt.

De rijkste keuze, de grootste diversiteit, de beste prijs en kwaliteit, dit zijn de zaken waar we dagelijks met ons team aan werken. Daarnaast creëren we voor onze klanten inspiratie voor sfeer in huis en tuin. Jaarlijks hebben we een assortiment kerstartikelen van 1.500 m² die gepresenteerd wordt in sfeervolle thema’s. We hebben een team van creatieve mensen dat maanden bezig is met de voorbereiding. Het resultaat is elk jaar opnieuw verbluffend.

In 2016 bestaat Floralux 60 jaar.  We willen verder evolueren en we stellen hierbij de behoeften van de klant centraal. In 2015 hebben we de dierenafdeling vernieuwd en uitgebreid zodat onze klanten voor huisdieren en benodigdheden voor het verzorgen ervan ook bij ons terechtkunnen. We deden ook een restyling in de winkel waarbij de infobalie en kassa’s werden vernieuwd.

De activiteiten van de groep beperken zich niet enkel tot de site ‘Dadizele’. We hebben ook nog Florink Nederland BV. Dit is de aankoopcentrale op de veiling in Aalsmeer (NL), onder leiding van Henk Spaargaren. Ook Vogelpark Walsrode behoort tot de groep. Dit vogelpark, in een prachtig landschappelijk decor, beschikt over de grootste collectie vogels ter wereld.
De holdings worden gecontroleerd door de families Geert Vermeersch - Christiane Vandenbussche en Kris Carrein - Carine Vanpoucke.