Kweek je

EIGEN FRUIT

Kweek je eigen fruit

Met de zon die schijnt is het aangenaam vertoeven buiten. Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit in de gezonde buitenlucht? Plant een fruitboom! Het brengt alleen maar voordelen met zich mee: eerst geniet je van de prachtige bloesems en daarna van heerlijk zoet fruit.

Pluk de vruchten van een gezonde fruittuin! Een fruittuin aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 4 stappen oogst jij binnenkort het lekkerste en sappigste fruit van eigen kweek.

Kies het ideale stukje grond.

Leg een fruittuin aan op de plaats waar deze het meeste zon krijgt.

Groei van gezonde en stevige wortels garanderen.

Hoe gezonder het wortelstelsel, hoe gezonder (én lekkerder) je fruit. Stimuleer daarom de wortelgroei bij het aanplanten met DCM Meststof Viviroot.

Creëer de ideale groeiomstandigheden

Zorg voor een luchtige, humusrijke grond met DCM Vivimus Groenten & Fruit. Deze bodemverbeteraar creëert de ideale omstandigheden waarin jonge plantjes sneller inwortelen en goed zullen groeien.

Hoe ga je te werk? Maak een mengsel met één deel uitgegraven grond en twee delen DCM Vivimus Groenten & Fruit. Vul de bodem van het plantgat met het mengsel, zet de plant in het gat en vul aan met de rest van het mengsel. Druk aan en geef een goede hoeveelheid water.

Zorg voor de juiste voeding

Bemest je jonge planten met DCM Meststof Aardbeien & Kleinfruit. Deze organische voeding zorgt voor een gezonde en gelijkmatige groei gedurende 100 dagen.


Interessante tip

Zelf een eigen bessenhoekje aanleggen vergt veel minder moeite dan je zou denken. Ook met weinig plaats en niet zo’n groene vingers lukt het. Maar let op, blauwe bessen verkiezen een zure bodem.

Verwerk daarom in de toplaag van de bodem DCM Vivimus Heide, Rhodo, & alle zuurminnende planten en bemest met DCM Meststof Bessen. Een 100% organisch meststof die zorgt voor een rijke oogst van stevige, gezonde, sappige en smaakvolle bessen en geschikt voor zuurminnende bessensoorten.