Kamerplanten die

IN HET ZICHT SPRINGEN

Kamerplanten die

IN HET ZICHT SPRINGEN

Kamerplanten die in het zicht springen

Groene binnenreuzen

Kamerbomen vormen een rustpunt in een hectische tijd. De groene bladeren absorberen geluid, brengen de natuur dichterbij binnen en geven een gevoel van beschutting tegen de buitenwereld. Daarmee passen ze naadloos bij de stijltrend waarin alles in huis een eigen verhaal vertelt, van een dierbaar object tot een goed gekozen woonplant. 

Zo regelt Beaucarnea grotendeels zijn eigen waterhuishouding en staan de bladeren van Pachira bekend als gelukspakkers. Dat is groene schoonheid die iets te vertellen heeft. Hier vind je een paar voorbeelden van kamerbomen, maar het assortiment in natuurlijk veel uitgebreider. Zoek in je tuincentrum of bij je bloemist gewoon naar groen wat overal bovenuit steekt, dan vind je allicht iets imposants met bladeren, waaiers of sprieten, dat een groene huisvriend van formaat kan worden.

Functionele verbinding

Centraal in het 'connect the story' thema zijn cirkelvormen, die staan voor eeuwigheid, eenvoud en tevredenheid. Aangezien elke kamerboom een ronde vorm én een eigen verhaal te bieden heeft, zijn het sterke, harmonieuze elementen in huis, met verbindende krachten. Van kamerbomen een groene roomdivider maken is hiervan het ultieme voorbeeld: rust én orde, en gescheiden en toch één zijn.

Harmonieuze combinatie

Door een kamerboom op een bankje te zetten, verandert het perspectief en lijkt het groen nog imposanter, terwijl de ruimte eronder de kamer juist weer lucht geeft. Omdat normaal gesproken het zwaartepunt van een kamerboom zich op de grond bevindt, ontstaat zo een vrije flow die de bomen en het vertrek nog meer rust biedt. Zo'n nieuw spanningsveld wordt extra aangezet door aanvullende materialen, zoals kunststof met een kern van riet, keramiek dat gevlochten lijkt of potten van leer.