Ga samen met Floralux voor een bij-zonder bij-vriendelijke tuin

Er zijn weinig insecten die we graag uitnodigen in onze tuin, maar bijen zijn daar een uitzondering op.

Zonder bijen zouden onze supermarkten en keukens maar leeg zijn. Deze kleine vrienden zorgen namelijk voor de bevruchting van ons favoriete fruit en onze lievelingsgroenten. Daarnaast zorgen ze ook voor het voortbestaan van heel wat wilde planten die onze biodiversiteit in stand houden.

Maar helaas hebben bijen het steeds moeilijker in ons land. De grootste boosdoener de laatste jaren is een gebrek aan voedsel. Hoog tijd dus dat we waar mogelijk een bijenparadijs maken. En daar heb je echt geen grote tuin voor nodig. Ook in een kleine stadstuin of op je balkon kan je het bijen naar de zin maken.

Voedsel

Een gezonde en voedzame maaltijd voor bijen bestaat uit nectar en stuifmeel. Daarom is het goed om een uitgebreid aanbod aan bloeiende planten aan te bieden. En het liefst van het vroege voorjaar tot de late herfst. Enkele bijzonder aantrekkelijke planten zijn bijvoorbeeld: Verbena, Coreopsis of Echinacea.

Huisvesting

Naast voedzame maaltijden, hebben bijen ook nood aan veilige en rustige plekjes om zich te nestelen. De verschillende bijensoorten doen dit op verschillende manieren: sommigen graven holletjes in de grond, andere kruipen graag weg in buisjes of boomstammen. Een leuk insectenhotel op een zonnig plekje helpt ze hier zeker bij.

Zoemende bijen maken het zomergevoel toch helemaal compleet? Kom langs in onze winkel en ontdek ons aanbod bijenplanten en insectenhotels. Een bijvriendelijke tuin is een win-win situatie voor de bij, de planten en voor jou.