FLORALUX INVESTEERT 12 MILJOEN EURO IN LIMBURG

Limburg krijgt er in het voorjaar een nagelnieuw tuincentrum bij. Het huidige ’t Serreke in Ham maakt plaats voor een enorm winkelcomplex van maar liefst 15.500m², bijna 3 maal groter dan de huidige winkeloppervlakte. ’t Serreke slaat hiervoor de handen in elkaar met Floralux, vandaar ook de naamsverandering naar Floralux Ham. De keuze van de 2 familiebedrijven om samen in dit project te stappen biedt een grote garantie op lange termijn. Het nieuwe complex belooft het grootste tuin- en decoratiecentrum van Limburg te worden. De officiële opening staat gepland in het voorjaar van 2018.

Het is de tweede vestiging voor Floralux, dat 60 jaar geleden begon in Dadizele in West-Vlaanderen en op de dag van vandaag een begrip is in België en Noord-Frankrijk. De tuingigant dankt zijn succes aan de enorme diversiteit en expertise in bloemen en planten en ontwikkelde zich doorheen de jaren ook als belangrijke speler op vlak van decoratie. Hun sterkte is het grote aanbod tegen scherpe prijzen. Die aanpak zorgt ervoor dat Floralux in Dadizele zo’n 2 miljoen klanten per jaar over de vloer krijgt.
De nieuwe vestiging in het Limburgse Ham wordt een weerspiegeling van wat te vinden is in Dadizele, in combinatie met de sterktes en de eigenheid van ’t Serreke.  Het ambitieuze project, goed voor een investering van 12 miljoen euro, zal werkgelegenheid bieden aan 30 extra werknemers. Het architectenbureau Schepens uit Dadizele moet de nieuwbouw in goede banen leiden.

Wat mag de klant verwachten?

 • De plantenserre van 4.000m² wordt overdekt door een volautomatische cabrioserre waardoor het ook bij regenweer aangenaam en droog winkelen is.
 • Het aanbod in planten en kamerplanten wordt meer dan verdriedubbeld waarbij nog sterker ingezet wordt op diversiteit en kwaliteit.
 • Het decoratiegedeelte zal inspelen op hedendaagse trends en  seizoensgebonden thema’s. Doorheen het brede gamma aan betaalbare interieuraccessoires zullen inspirerende decors prikkelen om woonideeën op te doen.
 • Ook in de dierenafdeling wordt het assortiment voeding, accessoires en verzorgingsproducten aanzienlijk uitgebreid. Knaagdieren, vissen en kippen zullen er in optimale omstandigheden verzorgd en verkocht worden.
 • Het comfort van de klant wordt hierbij niet vergeten: brede gangen, nieuwe winkelkarren, goed onderhouden toiletten en infopunten in de winkel.
 • Om de verwachtte hogere toestroom van klanten vlot te laten verlopen wordt de parking volledig heraangelegd met plaats voor 550 wagens.

Een totaalbeleving

Floralux Ham mikt op een totaalbeleving voor het ganse gezin en wil daarom inspelen op de noden van al hun klanten. Zo wordt in het winkelconcept speciaal aandacht besteed aan kinderen maar ook aan personen met een beperking. Ook de zorg voor het milieu speelt een belangrijke rol, er wordt meteen geïnvesteerd in zonnepanelen en laadpunten voor elektrische wagens en fietsen worden voorzien. De winkel zal tevens open zijn op zon- en feestdagen, een ideale uitstap dus.

Al benieuwd? Volg de voortgang van de bouwwerken op de Facebookpagina van ’t Serreke.

                                             

 

Info ‘t Serreke:

 • Gestart in 1993, bijna 25 jaar terug
 • Ideaal gelegen aan op- en afrittencomplex aan E313 (Dijkstraat 35A, 3945 Ham)
 • Zaakvoerster ‘t Serreke: Marleen Theys

Info Floralux

 • Gestart in 1957 en uitgegroeid tot een ‘begrip’ in West-Vlaanderen
 • Grootste tuincenter van België, 135 medewerkers
 • Zaakvoerders: families Carrein en Vermeersch

Perscontact Floralux Ham:
Marleen Theys
marleen@serreke.be – 0497 42 68 38

Perscontact Floralux groep:
Fien Ternest, marketing manager
f.ternest@floralux.be – 0473 32 55 14