Zorg dragen voor de natuur

START IN JOUW HUIS & TUIN

Draag zorg voor de natuur

Bij Floralux geloven we dat we samen de wereld mooier én duurzamer kunnen maken tegelijkertijd. En dat begint gewoon bij jouw eigen huis & tuin.

De tuin is een stukje natuur dicht bij huis en door kleine aanpassingen kunnen we een positief effect hebben op het milieu. Het is belangrijk om de tuin, naast een fijne plek voor ons, ook een fijne plek te maken voor vogels, vlinders en andere kleine diertjes. Zo dragen we samen bij aan een

Wij sommen graag enkele stappen op die jij nu kan ondernemen:

1. Maak jouw tuin uitnodigend voor nuttige dieren door gebruik te maken van een insectenhotel, egelhuisje, vogelhuisjes, voeders en badjes. Deze dierten helpen jou graag bij het Zo zijn egels bijvoorbeeld heel nuttig bij het opruimen van kevers, regenwormen, slakken en spinnen.

2. Plant bijenlokkende planten in jouw tuin om de populatie van deze bij-zonder belangrijke diertjes in stand te houden. Ze helpen bij de bestuiving van bloemen en planten in jouw (moes)tuin. Door de bestuiving kunnen en blijven er genoeg groeien om de ecosystemen in stand te houden.

3. Maak jouw eigen compost van tuin- en keukenafval. Je kan een compostmaker gebruiken om binnen enkele weken een voedingsrijke, gebruikklare compost te maken. De eigen compost kan je gebruiken in de tuin voor het voeden van planten

4. Er zijn verschillende planten die handige eigenschappen hebben waarmee je aan de slag kan in de tuin. Wist je bijvoorbeeld dat bonen en erwten stikstofbolletjes in de grond aanmaken waardoor er meer stikstof aan de grond wordt afgegeven? Of dat je de uivlieg op afstand kan houden door wortelen naast jouw uien te planten?

5. Hebben je planten last van plagen? Bestrijd ze dan met ecologische producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurlijke aaltjes om de engerlingen die jouw gras kapot maken, aan te pakken.

6. We zien graag veel planten in de tuin, maar onkruid, dat zien we minder graag. Om deze op een milieuvriendelijke manier aan te pakken, kan je kiezen voor een elektrische onkruidbrander. Dankzij de elektrische verwarming is een elektrische onkruidbrander in staat om onkruid weg te branden met een temperatuur van maar liefst 600 graden. Zo maak je die in de grond kunnen dringen en geen gebruik van gas of vlammen die schadelijk zijn voor nabije planten.


Wil je in jouw eigen huis ook een steentje bijdragen aan een duurzame wereld? Ook hier helpen we jou graag bij verder.

1. Het gebruik van herbruikbare voorwerpen is een gemakkelijke eerste stap. Denk aan een herbruikbare tas voor boodschappen, een herbruikbare drinkfles in plaats van een plastic flesje, etc. Kies voor

2. Prefereer je toch plastic? Kies dan voor producten uit gerecycleerd plastic. Zo geef je het plastic toch nog een nieuw leven.

3. Kies voor schoonmaakmiddelen met een ecologisch label. Deze producten zijn even effectief qua schoonmaak, maar minder belastend voor het milieu.

Nog op zoek naar enkele van bovengenoemde producten of heb je graag nog wat meer advies? Bij Floralux helpen we jullie graag verder! Laten we samen stappen ondernemen voor een