Champignonsoep: recept van onze collega Nancy

Afbeelding
Ingredienten
Dit heb je allemaal nodig
  • 1 ajuin
  • 1 bakje champignons
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1,5 L kippenbouillon
  • beetje kruidenkaas
Bereiding

Pel de uien en snij ze in grove stukken.
Verhit een ruime stoofpot of een soepketel. Smelt er een klont boter in en stoof de stukken ui.
Maak de champignons schoon en snij die vervolgens middendoor en laat ze meestoven.
Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuur.
Maak ondertussen een roux van de boter en bloem (boter laten smelten op een zacht vuur en de bloem eraan toevoegen).
Mix de soep en voeg die aan de roux toe, blijf ondertussen roeren zodat je geen klonters krijgt.
Werk af met peper, zout en de kruidenkaas.

TIP
  • Afwerken kan met wat kruidenkaas

Smakelijk!