Bloembollen planten

stap 1
Kies de gewenste soort bloembollen.

Er bestaat een schat aan verschillende soorten bloembollen: narcissen, krokussen, tulpen, hyacinthen, irissen, dahlia’s, lelies, … U kan dus naar hartelust variëren. Houd echter misschien rekening met de bloeiperiode en de gewenste grootte van de bloemen. Laat u daarom adviseren bij Floralux. U vindt er een uniek gamma van maar liefst 400 verschillende soorten bloembollen!

Stap 2
Plant bloembollen vanaf het najaar.

In het najaar gaan we op zoek naar voorjaarsbloeiers. Voorjaarsbloeiers dienen geplant te worden vanaf de eerste koude, vanaf oktober tot eind december. Zorg ervoor dat de bollen geplant worden in een goed doorlatende grond. Meng ook bodemverbeteraar Vivimus van DCM door de grond vooraleer u plant.

stap 3
Plant bloembollen op de gewenste plaats.

Bloembollen komen heel goed tot hun recht wanneer ze in groepjes aangeplant worden, maar ook het effect van verwildering zorgt evengoed voor een prachtig zicht in het voorjaar. Als vuistregel voor de plantdiepte houdt u 3 maal de hoogte van de bloembollen aan. Vergeet tenslotte niet om de bloembollen op een zonnig plekje te planten!

Weetjes
  • Plant uw aangekochte bloembollen zo snel mogelijk. Indien u ze niet meteen kan planten, bewaar ze dan in een papieren zak op een droge, goed verluchte plaats.
  • Om het uzelf gemakkelijk te maken, kan u gebruik maken van een planthulpje.
  • Bloembollen kunnen evengoed in pot geplant worden. Raadpleeg hier zeker ook eens onze tuintip over bloembollenlasagna.