Kaarsen

Kaarsen toveren je huis en tuin om tot een oase van gezelligheid, sfeer en warmte. Kaarsen passen bij allerlei gelegenheden en creëren een aangename sfeer bij een romantisch diner, feestjes, barbecues, donkere winteravonden, …

In onze afdeling kaarsen kun je terecht voor kwaliteitskaarsen in allerlei vormen, kleuren en geuren. Wij hebben theelichten, geurkaarsen, drijfkaarsen, stompkaarsen, bolkaarsen, lange kaarsen, kaarsen in glaasjes, antitabak kaarsen, geurverspreiders en bovendien een ruime keuze aan graflichten en noveenkaarsen. 

De tuin krijgt een extra dimensie met onze tuinkaarsen, zomerfakkels en lantaarns. Het ruime assortiment aan kaarsen kun je accentueren met bijpassende glazen, potjes, schalen, vazen, houders, kandelaars, decoratief zand en steentjes

Kaarsen kunnen elke kamer uniek maken. Decoratieve kaarsen zijn perfect om een ontspanningsruimte te creëren. Ze geven een zachte sfeerverlichting in een meditatieve rustgevende sfeer. Met gekleurde steentjes en zand kun je met kaarsen en schalen aantrekkelijke plekjes creëren in je woning. Steentjes en zand zijn steeds beschikbaar in allerlei kleuren. Liefst moderne en vrolijke accessoires voor kaarsen? Kies dan hippe pastelkleuren.

Geef je de voorkeur aan een klassiekere look, kies dan voor wit, grijs of bruin : een aardse maar aantrekkelijke look. Onze accessoires helpen om kaarsen in een nieuw licht te bekijken, het zijn eerder decoratiestukken die je niet over het hoofd zult zien.

Wist je dit over noveenkaarsen?

Een noveen komt uit het Christendom. Een noveengebed duurt negen dagen, en de noveenkaars begeleidt dat gebed. Het gebruik komt van Maria, die bij de apostel wacht na de hemelvaart van Christus op de komst van de Heilige Geest. Een noveen is een krachtig, aandringend gebed om iets groots te vragen. 

Een noveenkaars moet dus 9 dagen en nachten branden. Een test op nationale radio over de levensduur van 6 verschillende noveenkaarsen heeft uitgewezen dat de noveenkaars van Floralux het langst brandt alsook het goedkoopst is in prijs.