Dieren

De kippen zijn gaan overwinteren!

Tijdens het najaar en wintermaanden verkopen we tijdelijk geen kippen. Maar ze komen terug! Vanaf begin februari verwachten we ze opnieuw in de winkel.


Eitjes rapen van eigen legkippen geeft je veel plezier en voldoening. Niet weten hoeveel eieren je elke dag zult ontdekken in het kippenhok creëert toch wel een beetje spanning. Je hoeft niet meer naar de supermarkt voor eieren en zowat het meeste keukenafval lusten de kippen ook wel. Bovendien vinden kinderen het superleuk om eitjes te rapen.

Van februari tot halfweg november (afhankelijk van de weersomstandigheden) hebben we zowel legkippen als sierkippen. Tussen onze sierkippen vind je vast en zeker prachtige exemplaren die je zullen bevallen. Er is steeds een variërend aanbod van diverse soorten en rassen sierkippen.

Regelmatig komt een dierenarts langs om de huisvesting en gezondheid van onze dieren te controleren. We volgen alle strikte voorwaarden en kopen enkel bij officiële kwekers, met bewijs van inenting. We dragen speciaal zorg voor de huisvesting en maken er een punt van onze kippen in propere kooien te houden.

Kippen dienen op een goede manier vervoerd te worden om stress te voorkomen. Voor korte afstanden is een kartonnen doos met voldoende ventilatiegaatjes een goede optie, voorzie minstens 60cm² per kip. Dergelijke doos geven we gratis mee bij aankoop van een kip. Voor lange afstanden raden we het gebruik van een pluimvee transportbox aan waar de dieren continu water en voeding hebben.