Laat jouw feest knallen!

Bestel je vuurwerk online

EN LAAT HET LEVEREN IN FLORALUX DADIZELE

Vuurwerk

Floralux Dadizele biedt een uitgebreid assortiment vuurwerk aan. Laat jouw feest knallen met top kwaliteit vuurwerk voorzien van CE keuring. Vuurpijlen, knalvuurwerk, grondvuurwerk, bengaals vuur, klein vuurwerk, … maak je keuze in onze winkel of in onze webshop

Geluidsarm, maar rijk aan spektakel

Met oudjaar kijken naar de schitterende kleurenpracht van het vuurwerk in de nachtelijke hemel is voor velen een traditie. Helaas is er aan dat prachtige vuurwerk één groot nadeel verbonden: veel dieren zijn bang van vuurwerk. De onverklaarbare luide knallen en lichtflitsen bezorgen hen veel geluidsoverlast, stress en angst waardoor sommigen vluchten en zelfs gewond raken.

Gelukkig is er een interessant diervriendelijk alternatief dat minstens even spectaculair is: geluidsarm vuurwerk. Traditioneel vuurwerk produceert twee keer luide knallen: als de vuurpijl van de grond vertrekt , en als de lading ontploft in de lucht. Deze knallen kunnen een volume halen van wel 170 decibel.  Bij diervriendelijk vuurwerk blijft de knal van de ontsteking nog altijd merkbaar, maar in de lucht is het vuurwerk tot 60% stiller. De maximum grens voor geluidsarm vuurwerk ligt op 85 decibel, wat dus wel een heel pak stiller is. Dit is vergelijkbaar met een voorbijrijdende vrachtwagen, deurbel of een juichend kind. Het voordeel hiervan is dat dieren deze ‘decibels’ gewoon zijn, en er dus ook minder van schrikken. Een bijkomend voordeel is dat de knal van geluidsarm vuurwerk vlak bij de grond plaatsvindt. Hierdoor wordt het beter geabsorbeerd door huizen, bomen of struiken en reikt het veel minder ver. De buren in de omliggende straten hebben dus nauwelijks hinder.

Daar stoppen de voordelen van geluidsarm vuurwerk nog niet. Het laat veel minder stof achter en is veiliger omdat het slechts een minimale hoeveelheid ontplofbaar mengsel bevat. Hierdoor is de minimale veiligheidsafstand voor het publiek kleiner en is de beleving voor de toeschouwer dus nog groter.

Opgelet!

Vuurwerk wordt niet verkocht aan jongeren onder de 16 jaar, maximum 1 kg per klant. Ook over het gebruik van vuurwerk gelden er enkele richtlijnen: meer info kun je hier terugvinden.

Vuurwerk is enkel beschikbaar in . Ook online bestellingen kunnen enkel geleverd worden in .