3-STAPPENPLAN

VOOR EEN GROEN GAZON

3-stappenplan voor een groen gazon

Stap 1
Eerst water, de rest komt later

Een vochtige ondergrond is de sleutel tot succes. Wacht totdat het voldoende heeft geregend zodat er een kleine vochtreserve is opgebouwd in de bodem. Het gras zal zich deels van zelf herstellen, maar niet genoeg.

Stap 2
DCM Gazonmeststof Najaar

Water alleen is niet genoeg. Om het herstel te versnellen, is een aangepaste voeding noodzakelijk. Gebruik hiervoor een zachtwerkende organische meststof in de plaats van een chemische meststof. DCM Gazonmeststof Najaar bevat bovendien een aangepaste formule voor in de late zomer of in het najaar. (goede balans stikstof/kalium) deze meststof is rijk aan kalium om het gazon tijdens de winter te versterken tegen vorst en betreding zodat het geen plaats laat voor mos. Magnesium en ijzer zorgen voor een diepgroene kleur. Het resultaat blijft zichtbaar tot in het voorjaar.

Stap 3
Herstel kale plekken met DCM Riparo® Plus in combinatie met DCM Vivimus® Gazon

Kale plekken zaai je in met een mengeling van DCM Riparo® Plus met DCM Vivimus® Gazon. Na de regen en de najaarsmeststof zijn de de kale en dode plekken in het gazon duidelijk afgelijnd. Druk of rol lichtjes aan. Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen 2 gietbeurten uitdroogt (totdat kale plekken zijn dichtgegroeid). Vermijdt betreding van de pas ingezaaide plekken

Tip

Vergeet niet te bekalken met DCM Groen-Kalk®. Een optimale pH bevordert het herstel + extra magnesium zorgt voor een diepgroene kleur.